Солодкий гарбузовий хліб

Сорти хліба, які містять зерна гречки, вівса, проса, насіння соняшника та льону, цибулю, паприку, гарбуз, моркву тощо корисні, але тільки у тому разі, коли хліб випечений з борошна грубого помелу. Тоді у ньому міститься клітковина, деякі вітаміни, залізо, білки.


Інгредієнти для гарбузового хліба

1 скл. гарбузового пюре

2/3 скл. цукру

30 г свіжих дріжджів

100 мл молока

дрібка солі

1 ч. ложка порошку до печива

1 ч. ложка кориці

3 ст. ложки олії

4 скл. борошна (+- 0,5 скл.).

 

Приготуйте також хліб-тарілку для борщу.

Як приготувати солодкий гарбузовий хліб

Дріжджі розвести в теплому молоці, додати цукор, гарбузове пюре, сіль, корицю, муку, порошок до печива.

Замісити тісто, під кінець вимішування додати олію, ще раз добре вимісити (тісто має бути не дуже густе).

Поставити в тепле місце на 1 год. Викласти у змащену форму і зачекати ще 30 хв. Пекти 1 год за температури 180 градусів.

 

 

Скуштуйте також хліб гарбузовий з цибулею та горіхами.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone