Сливово-шоколадне варення

Доки сливи на деревах, а для когось – на базарі, гайда швидко готувати чергове вареннячко на зиму. Воно виходить не дуже солодким, а його особлива родзинка – у какао, яке власне, робить смак варива шоколадним і надзвичайно ароматним. Крім того, варення можна збити блендером і використовувати, як готовий крем для тортів або млинців.

Ingredients

Спробуйте також приготувати варення зі шкірок кавуна

Directions

  • Сливи помити, очистити від кісточок.
  • Засипати кілограмом цукру і лишити на добу.
  • На наступний день додати ще кілограм цукру і пачку какао.
  • Варити рівно годину після закипання на маленькому вогні, але помішувати дуже обережно, аби не роздавити половинки слив.
  • В кінці додати ванільний цукор.
  • Закатати в стерилізовані банки.

Також рекомендуємо рецепт апельсинового варення в хлібопічці 

Якщо вам сподобався рецепт сливово-шоколадного варення, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора