Апельсинове варення в хлібопічці
Вітамінне і смачне варення з апельсинів можна легко приготувати у хлібопічці. Це будуть смачні ліки в період застуди та для профілактики грипу. Пропонуємо вам рецепт апетитного апельсинового варення, яке стане улюбленим десертом або незамінним доповненням до нього.
Інгредієнти для варення
500 грамів апельсинів
1 неповна склянка цукру
80 грамів апельсинової цедри
2 столові ложки лимонного соку.
Рекомендуємо також рецепт апельсинового варення з агрусу.
Як приготувати апельсинове варення
- Апельсини помити і очистити від шкірки, порізати на шматочки. Кісточки варто вийняти з фруктів. Замість апельсинів так само можна використовувати персики або черешні.
- Апельсинову цедру порізати на шматочки і викласти в форму хлібопічки.
- До апельсинової цедри додати цукор, лимонний сік і порізаний апельсин, все злегка перетрусити, щоб інгредієнти перемішались.
- Поставити форму в хлібопічку, закрити кришку і обрати відповідну програму. У більшості хлібопічок ця програма називається «джем». І далі про все потурбується ваша диво-піч, вам залишається лише трішки зачекати, щоб поласувати смачненьким.
- Готуватиметься апельсинове варення приблизно 2 години. Тим часом можна підсмажити млинців, щоб відразу скуштувати цитрусове варення.
- Коли варення приготується, його можна розлити в банки попередньо простерилізувавши їх. Залишити варення в банці на деякий час, щоб утворилась зверху плівочка, а потім закрити кришками.
- Якщо варення зберігати в холодильнику, можна скористатися капроновою кришкою.
Спробуйте ще приготувати апельсиновий джем із кабачків.
Легке в приготуванні апельсинове варення дуже корисне, тому не забувайте ділитись рецептом з друзями в соціальних мережах.