Апельсинове варення в хлібопічці

Вітамінне і смачне варення з апельсинів можна легко приготувати у хлібопічці. Це будуть смачні ліки в період застуди та для профілактики грипу.  Пропонуємо вам рецепт апетитного апельсинового варення, яке стане улюбленим десертом або незамінним доповненням до нього.


Інгредієнти для варення

500 грамів апельсинів

1 неповна склянка цукру

80 грамів апельсинової цедри

2 столові ложки лимонного соку.

 

Рекомендуємо також рецепт апельсинового варення з агрусу.

Як приготувати апельсинове варення

Апельсини помити і очистити від шкірки, порізати на шматочки. Кісточки варто вийняти з фруктів. Замість апельсинів так само можна використовувати персики або черешні.

Апельсинову цедру порізати на шматочки і викласти в форму хлібопічки.

До апельсинової цедри додати цукор, лимонний сік і порізаний апельсин, все злегка перетрусити, щоб інгредієнти перемішались.

Поставити форму в хлібопічку, закрити кришку і обрати відповідну програму. У більшості хлібопічок ця програма називається «джем». І далі про все потурбується ваша диво-піч, вам залишається лише трішки зачекати, щоб поласувати смачненьким.

Готуватиметься апельсинове варення приблизно 2 години. Тим часом можна підсмажити млинців, щоб відразу скуштувати цитрусове варення.

Коли варення приготується, його можна розлити в банки попередньо простерилізувавши їх. Залишити варення в банці на деякий час, щоб утворилась зверху плівочка, а потім закрити кришками.

Якщо варення зберігати в холодильнику, можна скористатися капроновою кришкою.

Спробуйте ще приготувати апельсиновий джем із кабачків.

Легке в приготуванні апельсинове варення дуже корисне, тому не забувайте ділитись рецептом з друзями в соціальних мережах.

 

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone