Сирники, фаршировані сухофруктами

Кисломолочний сир – один із найкорисніших продуктів. Але часом так складно змусити себе з’їсти порцію сиру. У такому разі треба приготувати з нього щось смачненьке, наприклад, сирники.


Інгредієнти для сирників

400 г сиру

1 яйце

3 ст. ложки борошна

50 г цукру

6–9 штук кураги

8–12 штук чорносливу без кісточок

олія для смаження, борошно для обвалювання.

 

Спробуйте також приготувати сирні мафіни.

Як приготувати фаршировані сирники

Курагу і чорнослив залити гарячою водою, залишити набухати на 30–60 хв, дрібно порізати.

Домашній сир краще протерти через сито або двічі перемолоти, щоб не було грудочок. Додати цукор і перемішати.

Розбити в сир яйце, додати борошно, знову добре перемішати. Борошна може знадобитися і більше, якщо сир вологий.

Насипати на дошку або тарілку гірку борошна. Набирати ложку сирної маси, а іншою ложкою засовувати цю масу в борошно. Припудрити пальці борошном і сформувати коржик.

На середину покласти чайну ложку начинки, зліпити колобок, приплюснути, посмажити. Подавати зі сметаною, варенням, медом або солодким соусом.

 

Рекомендуємо також рецепт вівсяного сирника з вишнями.

 

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest1Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+18Share on Facebook117Print this pageEmail this to someone