Печена свиняча шинка «Їжачок»

Печена шинка – універсальна страва: і до святкового столу у м’ясну нарізку, і на пікнік, і в бутерброди на роботу. А головне, що шинка у сто разів краще, ніж ковбаса. Тож записуйте рецепт – стане у нагоді!

Ingredients

  • 1 кг свинини

  • по 1 морквині, цибулині, кореню селери

  • 1 головка часнику

  • по 100 мл червоного вина та олії

  • майонез

  • перець мелений та горошком

  • лавровий лист

  • сіль

Рекомендуємо ще один рецепт приготування свинячої шинки.

Directions

  • Цибулю та часник порізати пластинками, моркву і селеру – брусочками.
  • У шматку м’яса зробити проколи на відстані 3 см. У кожен отвір покласти шматочок цибулі, часнику, моркви, селери та горошинку перцю.
  • Натерти сіллю й перцем, додати вино, олію. Залишити маринуватися на 6–8 год.
  • Перед готуванням змастити м’ясо майонезом. Випікати за температури 180 градусів протягом 1,5–2 год.

Спробуйте ще приготувати шинку у фользі.

Якщо вам сподобався рецепт свинячої шинки «Їжачок», будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте в соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора