Салат «Французький» з морквою та свіжим яблуком

Як приготувати класичний салат “Французький”? Тоді, спробуйте кращий рецепт смачного салату шарами з морквою, сиром, яйцем та свіжим яблуком.  Цей салат один з тих, що готуються найшвидше. Та й продуктів особливих він не потребує.

Якщо треба придумати щось швидко на вечерю – цей рецепт вас виручить. Не зіпсує салат «Французький» і святкового столу.  Готувати салати швидко та легко, якщо мати в запасі правильний рецепт. З цим рецептом, ви навчитесь готувати швидкі закуски в домашніх умовах.

Основними компонентами для цього салату є яблуко та морква. Їх можна поєднувати практично з будь-якими продуктами. В такі салати  можна приготувати з курячим філе, яйцями, горіхами, сухофруктами, крабовими паличками чи іншими морепродуктами. В моркві міститься багато корисних речовин: бета-каротин, що покращує зір. В яблуках – магній, калій та залізо.

Як приготувати класичний салат “Французький”

Не дивлячись на те, що салат готується з простих інгредієнтів, смакує він чудово. Зробити страву більш пікантною, додайте не звичайну моркву, а по-корейськи. Зробити її більш ситною, можна додавши курятину. Після приготування, залишіть такий торт на 1 годину в холодильнику, щоб промаринувався. Перед подачею прикрасити гілочкою свіжої петрушки.

Через використання сиру, майонезу та яєць, салат важко назвати низькокалорійним, проте він вважається корисним. Щоб знизити краще домашнім майонезом, або ж сметаною чи натуральним йогуртом. Тоді, калорійність буде всього 98 Ккал. Тому, сміливо готуйте цю смачну закуску для себе та своїх близьких.

Інгредієнти для салату

  • 1 цибулина

  • 1 яблуко

  • 2 яйця

  • 1 велика морквина

  • 100 грамів твердого сиру

  • майонез

  • сіль, цукор, оцет

Спробуйте також приготувати котлети з яблуком.

Як приготувати салат «Французький»

  • Цибулину порізати дрібно, перемішати з сіллю, цукром та оцтом і залити кип’ятком. Дати постояти хвилин 15. Однак можна цього й не робити, а класти цибулю одразу на дно тарілки. Салат «Французький» з морквою та свіжим яблуком
  • Поверх на грубу тертку стерти яблуко. Змастити майонезом.
  • Тепер на черзі яйця. Їх теж потрібно стерти на грубу тертку. Далі – майонез, на який так само тремо дві третини твердого сиру.
  • Знову кладемо шар майонезу, на нього – дрібно потерту моркву.
  • Потім мастимо майонезом і зверху тремо решту сиру.

Таку страву, краще готувати в глибокому прозорому посуді, щоб було видно зі всіх сторін, а ще можна на великій плоскій тарілці, зробивши у вигляді торта. Яблука краще обирайте кислих сортів, щоб в страві відчувалась легка кислинка.

Якщо додасте кедрові або грецькі горіхи, салат вийде ситнішим та ще більш корисним, так як в них міститься висока живильна цінність. Щоб він був ніжним, з вершковим смаком, з’єднайте твердий сир разом із плавленим, після чого викладайте на тарілку. Можна також додати до майонезу, дрібно нарізаний кріп та подрібнений часник, салат “Французький” вийде пікантний, в міру гострий.

Радимо ще рецепт салату з авокадо.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора