Рисова запіканка «Хмаринка»
У холодильнику залишилося усього по жмені, отже, час пекти запіканку. Що маємо – те й укидаєте. Сьогодні, наприклад, зготуємо запіканку з рису та курятини.
Ingredients
Також рекомендуємо приготувати різотто з курятиною.
Directions
- Рис зварити, охолодити. Цибулю дрібно порізати, обсмажити до золотистого кольору.
- Додати порізану курятину, жовтки, перемішати. Білки збити до пухкої піни, змішати з рисом.
- Половину рису викласти у форму (діаметр 22 см, висота бортів 7 см), зверху курятину, решту рису.
- Накрити кришкою або фольгою, запікати у розігрітій до 160–180 градусів духовці 40 хв до золотої скоринки.
- Дістати з духовки, посипати тертим сиром і поставити на кілька хвилин знову в духовку, щоб він повністю розплавився.
- Можна їсти відразу. Якщо запіканка постоїть ще 20 хв, не буде кришитися під час нарізання.
- Смакує з овочевим салатом. На другий день можна розігріти у мікрохвильовці – буде, як щойно спечена.
Спробуйте також рецепт грибного різотто.