Ранкові крипси

Смачний і корисний перекус, який допоможе втамувати голод будь-де і будь-коли. А приготувати його можна про запас і дуже довго зберігати.

Інгредієнти для крипсів

  • 1,75 скл. борошна

  • 0,5 скл. вівсяних пластівців

  • 1 ч. ложка соди

  • 0,5 ч. ложки солі

  • 1 ч. ложка кориці

  • 0,5 ч. ложки гвоздики

  • 0,25 ч. ложки мускатного горіха

  • 2 скл. йогурту (кефіру або кисляку)

  • 0,25 скл. цукру

  • 0,25 скл. меду

  • 1 скл. родзинок (на бажання)

  • по 0,5 скл. горіхів і соняшникового насіння

  • по 0,25 скл. кунжуту, гарбузового насіння і льону.

Приготуйте також фруктові батончики.

Як приготувати крипси

  • Духовку розігріти до 180 градусів. Форми для випікання змастити або вистелити папером.
  • Використовувати формочки для мафінів або кексів. Найпростіше випікати у прямокутній формі для кексу.
  • У великій мисці змішати борошно, пластівці, соду, спеції і сіль. Додати йогурт, цукор і мед, перемішати.
  • Потім додати родзинки, горіхи, кунжут і насіння, перемішати. Вилити тісто у форму, залишаючи 2–3 см до краю, бо тісто виросте.
  • Випікати 20–35 хв (залежно від розміру форм) до сухої зубочистки.
  • Дати трохи охолонути, потім вийняти з форми. Залишити остигати до кімнатної температури.
  • Потім покласти в пакет або в контейнер, який щільно закривається, і поставити в морозилку мінімум на 45 хв. Можна зберігати у морозилці декількох місяців. Таке охолодження допоможе нарізати максимально тонкі скибочки.
  • Духовку розігріти до 120 градусів.  Деко вистелити папером для випікання.
  • Кекс нарізати максимально тонкими скибочками і викласти в один шар на деко. Випікати 15–20 хв, потім перевернути кожну скибочку і ще пекти 10 хв. Дати повністю охолонути. Зберігати у герметичному контейнері.

Радимо також приготувати горіхові цукерки з вівсянкою.

Якщо вам сподобався рецепт ранкових крипсів із вівсяних пластівців – поширте його у соцмережах для ваших друзів.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора