Простий і дуже вдалий бісквіт

Рецепт із маленьким секретиком. Для тих, у кого раніше ніколи не виходив бісквіт і хто завжди боявся його пекти. Не опускайте рук, бо ви нарешті знайшли той рецепт бісквіта, який завжди вдається.


Перші згадки про бісквіт доходять до нас із VII століття нашої ери. Його батьківщиною вважається Давня Персія, в якій на той час уже культивувався цукор. У ті часи його могли скуштувати тільки найвпливовіші люди. Та рецепт бісквіту поступово перестав бути таємницею перського царства і рушив у велику подорож по країнах, змінюючись у кожній з них відповідно до смаків місцевих жителів. Десь його доповнювали горіхами, десь фруктами, насінням чи прянощами.

Інгредієнти для бісквіта

5 свіжих яєць

200 г цукру

200 г  борошна.

 

Спробуйте також приготувати пишний бісквіт на окропі в мультиварці.

Як приготувати вдалий бісквіт

Увімкнути духовку на 170 градусів. Збити відразу 5 яєць, засипати 200 г цукру і збити на максимальній швидкості 5–7 хв (якщо міксер трохи слабкий, збивати 15 хв). Виходить дуже пишна маса, яка виростає в кілька разів, перетворюється на дуже густу пінку, схожу на сметану.

Дуже важливо ретельно просіяти борошно через дуже дрібне сито! Воно повинно насититися повітрям! Потім дуже акуратно ввести борошно в тісто і дуже акуратно перемішати його. І ніякого міксера – мішати тільки ложкою, бажано дерев’яною! Коли будете перемішувати, почуєте, як тісто потріскуватиме.

Дно форми застелити пергаментом, змастити маслом і трохи присипати борошном. Акуратно вилити у форму тісто і щільно накрити зверху фольгою.

У розігрітій духовці випікати бісквіт 60 хв, але в жодному разі не відкривати духовку! Перші 30 хв випікати за 170 градусів, наступні 30 хв – 150 градусів. Після цього вимкнути духовку і залишити бісквіт у ній ще на 10 хв. Це необхідно для того, щоб бісквіт не осів.

Потім вийняти його і залишити на кілька  годин, щоб охолов. Корж виходить дуже ніжний і легенький, як пушинка. Можна розрізати і перемазати кремом.

 

Рекомендуємо також рецепт грецького святкового бісквіту.

 

Вам сподобався рецепт простого бісквіту, який вдається завжди? У вас із цього приводу свої секрети? Напишіть про них у коментарях.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone
  • Светлана Соболева

    !!