Повітряна сирна запіканка
Запіканки з кисломолочного сиру прості у приготуванні, та й рецептів їх існує безліч. Пропонуємо вам приготувати легку, повітряну сирну запіканку за нашим рецептом. Готується швидко і чудово смакує. Особливо доречний рецепт, якщо ваші діти не люблять сиру, а вам хочеться нагодувати їх цим незамінним джерелом кальцію.
Ingredients
500 грамів кисломолочного сиру
півсклянки родзинок або кураги
7 столових ложок цукру
2 столові ложки крохмалю
2 столові ложки сметани
4 курячі яйця
ванільний цукор
цедра лимона.
Спробуйте ще приготувати найпростішу сирну запіканку.
Directions
- Кисломолочний сир пропустити через м’ясорубку або збити у блендері.
- Відділити білки від жовтків. Окремо збити білки до білосніжної піни. Жовтки додати до кисломолочного сиру і ретельно збити.
- Цукор, сметану, крохмаль і ванільний цукор додати до кисломолочного сиру і добре вимішати.
- Збиті білки, акуратно з’єднати з сирною масою, добре перемішати.
- Родзинки або курагу залити теплою водою на 20 хвилин, процідити і додати в сирну масу і добре вимішати. Якщо використовуєте курагу, то порізати її і покласти в сир. Можна додати будь-які сухофрукти або взагалі обійтися без них.
- Форму для запіканки застелити пергаментом і змазати вершковим маслом або олією, вилити сирну масу і поставити в розігріту духовку.
- Пекти близько 40 хвилин при температурі 180º.
Рекомендуємо також рецепт справжнього львівського сирника.
Якщо вам сподобався рецепт повітряної сирної запіканки, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.