Повітряна сирна запіканка

Запіканки з кисломолочного сиру прості у приготуванні, та й рецептів їх існує безліч. Пропонуємо вам приготувати легку, повітряну сирну запіканку за нашим рецептом. Готується швидко і чудово смакує. Особливо доречний рецепт, якщо ваші діти не люблять сиру, а вам хочеться нагодувати їх цим незамінним джерелом кальцію.

Ingredients

  • 500 грамів кисломолочного сиру

  • півсклянки родзинок або кураги

  • 7 столових ложок цукру

  • 2 столові ложки крохмалю

  • 2 столові ложки сметани

  • 4 курячі яйця

  • ванільний цукор

  • цедра лимона.

Спробуйте ще приготувати найпростішу сирну запіканку.

Directions

  • Кисломолочний сир пропустити через м’ясорубку або збити у блендері.
  • Відділити білки від жовтків. Окремо збити білки до білосніжної піни. Жовтки додати до кисломолочного сиру і ретельно збити.
  • Цукор, сметану, крохмаль і ванільний цукор додати до кисломолочного сиру і добре вимішати.
  • Збиті білки, акуратно з’єднати з сирною масою, добре перемішати.
  • Родзинки  або курагу залити теплою водою на 20 хвилин, процідити і додати в сирну масу і добре вимішати. Якщо використовуєте курагу, то порізати її і покласти в сир. Можна додати будь-які сухофрукти або взагалі обійтися без них.
  • Форму для запіканки застелити пергаментом і змазати вершковим маслом або олією, вилити сирну масу і поставити в розігріту духовку.
  • Пекти близько 40 хвилин при температурі 180º.

Рекомендуємо також рецепт справжнього львівського сирника.

Якщо вам сподобався рецепт повітряної сирної запіканки, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора