Помідори, фаршировані сиром з часником
Якими б доступними не були помідори протягом усього року, але зимовий «аналог» цього овоча і близько не стоїть поряд зі справжнім літнім червоним м’ясистим томатом.
Улітку він безумовний король усіх страв – і перших, і основних, і особливо салатів та закусок. А поєднання його з сиром, зеленню та часником навіть у найбільш вимогливих гурманів викликає посилене виділення слини.
Інгредієнти для закуски з помідорів та сиру
6 середніх помідорів
200 г домашнього кисломолочного сиру найвищої жирності
2 ст. ложки оливкової олії
4 зубці часнику
базилік, петрушка, кріп
сіль, чорний перець
Приготуйте також помідори по-вірменськи.
Як приготувати фаршировані помідори
- З помідорів обрережно видалити чайною ложкою м’якоть, щоб вийшли чашечки, в які можна буде покласти начинку.
- Сир добре розтерти з сіллю перцем і подрібненим часником. Додати оливкову олію, дрібно посічену зелень. Ще раз добре перетерти. Можна змолоти в блендері до кремоподібного стану.
- Нафарширувати підготовлені помідори сиром, поставити в холодильник на кілька годин.
- Подавати на широкій тарілці, виклавши помідори на листя салату.
Рекомендуємо рецепт салату з помідорів та козячого сиру.