Плов з куркою і виноградом

Плов – це плов, і якогось нового смаку від нього сподіватися годі. Ви також так думаєте? А спробуйте-но приготувати плов з виноградом та імбирем… Вас приємно здивує його смак!

Інгредієнти для плову з виноградом

  • 500 г курятини (філе, крила, стегна)

  • 200 г винограду киш-миш

  • 200 г моркви

  • 250 г промитого рису

  • Для маринаду:
  • 1 скл. майонезу

  • 1 ч. ложка томату

  • 2 ст. ложки соняшникової олії

  • 1 ст. ложка оцту

  • спеції (перець, карі, куркума тощо)

  • шматочок потертого кореня імбиру

Радимо ще приготувати справжній узбецький плов.

Як приготувати плов з куркою та виноградом

  • Порізати м’ясо шматочками, вимішати з маринадом, викласти у казан.
  • Засипати виноград, порізану брусочками моркву, промитий рис, залити водою на 2–2,5 см вище рівня рису, посолити або влити кілька столових ложок соєвого соусу.
  • Можна додати півстручка гострого перцю.
  • Готувати у духовці за температури 220 градусів 10 хв, далі за 200 градусів 30 хв, вимкнути духовку і залишити в ній плов ще на 20 хв.

Рекомендуємо також приготувати плов у мультиварці.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора