Плов з куркою і виноградом

Плов – це плов, і якогось нового смаку від нього сподіватися годі. Ви також так думаєте? А спробуйте-но приготувати плов з виноградом та імбирем… Вас приємно здивує його смак!


Інгредієнти для плову з виноградом

500 г курятини (філе, крила, стегна)

по 200 г винограду киш-миш та моркви

250 г промитого рису.

Для маринаду: 1 скл. майонезу

1 ч. ложка томату

2 ст. ложки соняшникової олії

1 ст. ложка оцту

спеції (перець, карі, куркума тощо)

шматочок потертого кореня імбиру.

 

Радимо ще приготувати справжній узбецький плов.

Як приготувати плов з куркою та виноградом

Порізати м’ясо шматочками, вимішати з маринадом, викласти у казан.

Засипати виноград, порізану брусочками моркву, промитий рис, залити водою на 2–2,5 см вище рівня рису, посолити або влити кілька столових ложок соєвого соусу.

Можна додати півстручка гострого перцю.

Готувати у духовці за температури 220 градусів 10 хв, далі за 200 градусів 30 хв, вимкнути духовку і залишити в ній плов ще на 20 хв.

 

Рекомендуємо також приготувати плов у мультиварці.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook25Print this pageEmail this to someone