Плов з куркою і виноградом
Плов – це плов, і якогось нового смаку від нього сподіватися годі. Ви також так думаєте? А спробуйте-но приготувати плов з виноградом та імбирем… Вас приємно здивує його смак!
Інгредієнти для плову з виноградом
500 г курятини (філе, крила, стегна)
200 г винограду киш-миш
200 г моркви
250 г промитого рису
- Для маринаду:
1 скл. майонезу
1 ч. ложка томату
2 ст. ложки соняшникової олії
1 ст. ложка оцту
спеції (перець, карі, куркума тощо)
шматочок потертого кореня імбиру
Радимо ще приготувати справжній узбецький плов.
Як приготувати плов з куркою та виноградом
- Порізати м’ясо шматочками, вимішати з маринадом, викласти у казан.
- Засипати виноград, порізану брусочками моркву, промитий рис, залити водою на 2–2,5 см вище рівня рису, посолити або влити кілька столових ложок соєвого соусу.
- Можна додати півстручка гострого перцю.
- Готувати у духовці за температури 220 градусів 10 хв, далі за 200 градусів 30 хв, вимкнути духовку і залишити в ній плов ще на 20 хв.
Рекомендуємо також приготувати плов у мультиварці.