12.06.2015

Закрита піца «Кальцоне»

Недаремно «Кальцоне» називають «італійським пиріжком». На відміну від традиційної відкритої піци ця має закриту форму, і вся соковитість начинки, як і в пиріжку, залишається всередині. А ще її легко запакувати і взяти із собою на пікнік або замість бутерброда на роботу.

Інгредієнти для закритої піци

  • Для тіста:
  • 10 г дріжджів

  • 1 скл. теплої води

  • 1 столова ложка цукру

  • 2 столові ложки олії

  • 1 чайна ложка солі

  • 450 г борошна

  • Начинка:
  • куряче філе, копчена ковбаса

  • твердий сир, цибуля

  • помідори, шампіньйони

Спробуйте також приготувати піцу в стаканчику.

Як приготувати піцу «Кальцоне»

  • В теплу воду додати дріжджі і цукор. Дочекатися, поки на поверхні води з’являться бульбашки.
  • Додати в дріжджову суміш олію, сіль і борошно. Вимісити м’яке тісто. Покласти в миску, накрити серветкою і залиште в теплому місці на 30 хвилин.
  • Сир порізати скибочками, помідори – кружальцями.
  • Розділити тісто на чотири частини.  Якомога тонше розкачати тісто в коло, на одну половину кола викласти начинку, зверху покласти скибочки помідорів та сиру.
  • Закрити піцу другою половиною кола, защипнути краї, зробити зверху кілька дірочок або маленьких надрізів, покласти на деко і поставити в тепле місце хвилин на 20.
  • Коли тісто підійде, поставити в розігріту духовку, спекти до рум’яної скоринки.
  • Дістати з духовки, накрити рушником, дати постояти хвилин 5-10. Подавати гарячою.

Рекомендуємо також оригінальний рецепт піци на деруні.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.