Закрита піца «Кальцоне»
Недаремно «Кальцоне» називають «італійським пиріжком». На відміну від традиційної відкритої піци ця має закриту форму, і вся соковитість начинки, як і в пиріжку, залишається всередині. А ще її легко запакувати і взяти із собою на пікнік або замість бутерброда на роботу.
Інгредієнти для закритої піци
- Для тіста:
10 г дріжджів
1 скл. теплої води
1 столова ложка цукру
2 столові ложки олії
1 чайна ложка солі
450 г борошна
- Начинка:
куряче філе, копчена ковбаса
твердий сир, цибуля
помідори, шампіньйони
Спробуйте також приготувати піцу в стаканчику.
Як приготувати піцу «Кальцоне»
- В теплу воду додати дріжджі і цукор. Дочекатися, поки на поверхні води з’являться бульбашки.
- Додати в дріжджову суміш олію, сіль і борошно. Вимісити м’яке тісто. Покласти в миску, накрити серветкою і залиште в теплому місці на 30 хвилин.
- Сир порізати скибочками, помідори – кружальцями.
- Розділити тісто на чотири частини. Якомога тонше розкачати тісто в коло, на одну половину кола викласти начинку, зверху покласти скибочки помідорів та сиру.
- Закрити піцу другою половиною кола, защипнути краї, зробити зверху кілька дірочок або маленьких надрізів, покласти на деко і поставити в тепле місце хвилин на 20.
- Коли тісто підійде, поставити в розігріту духовку, спекти до рум’яної скоринки.
- Дістати з духовки, накрити рушником, дати постояти хвилин 5-10. Подавати гарячою.
Рекомендуємо також оригінальний рецепт піци на деруні.