Печінковий салат

Якщо у вашому домі не надто шанують печінку – цей багатющий на залізо субпродукт – то, маючи рецепт цього салату, вам простіше буде переконати своїх рідних у протилежному. Адже окрім самої печінки у цьому простому салатику є кисленький огірочок і солоденька морквинка – тобто ті додатки, які зроблять смак кінцевої страви оригінальним і збалансованим. Придатний як для буденних обідів, так і для святкового столу.

Інгредієнти для салату

  • 0,5 кг яловичої або телячої печінки

  • 2 морквини

  • 2 цибулини

  • 3 середні квашені огірки (200 г)

  • 1 банка консервованого зеленого горошку

  • сіль, перець, майонез до смаку.

Спробуйте ще приготувати печінковий салат із рисом.

Як приготувати салат із печінки

  • Печінку відварити у підсоленій воді, охолодити і натерти на крупній тертці.
  • Цибулю порізати чверть кільцями, підсмажити на олії до прозорості, додати потерту на грубій тертці моркву і протушкувати доки морква не пом’якшає. Зняти з вогню, охолодити.
  • Огірки порізати тоненькою соломкою або потерти на грубій тертці.
  • Відкрити банку горошку, зцідити рідину.
  • З’єднати усі інгредієнти, посолити, поперчити до смаку, заправити майонезом, вимішати.
  • Викласти в глибокий салатник, прикрасити зеленню, подати до столу.
  • Порада від ЇСТИ: якщо маєте час і терпіння, усі інгредієнти можна не натирати на тертці, а порізати дуже тоненькою соломкою. Найкраще салат із печінкою смакує теплим (принаймні не холоднішим за кімнатну температуру), тож перед подачею на стіл його варто заздалегідь дістати з холодильника.

Рекомендуємо також рецепт смачного печінкового паштету.

Випробували рецепт печінкового салату? Маєте інакший рецепт, у якому відрізняється склад інгредієнтів? Напишіть про нього у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора