Печінковий салат
Якщо у вашому домі не надто шанують печінку – цей багатющий на залізо субпродукт – то, маючи рецепт цього салату, вам простіше буде переконати своїх рідних у протилежному. Адже окрім самої печінки у цьому простому салатику є кисленький огірочок і солоденька морквинка – тобто ті додатки, які зроблять смак кінцевої страви оригінальним і збалансованим. Придатний як для буденних обідів, так і для святкового столу.
Інгредієнти для салату
0,5 кг яловичої або телячої печінки
2 морквини
2 цибулини
3 середні квашені огірки (200 г)
1 банка консервованого зеленого горошку
Спробуйте ще приготувати печінковий салат із рисом.
Як приготувати салат із печінки
- Печінку відварити у підсоленій воді, охолодити і натерти на крупній тертці.
- Цибулю порізати чверть кільцями, підсмажити на олії до прозорості, додати потерту на грубій тертці моркву і протушкувати доки морква не пом’якшає. Зняти з вогню, охолодити.
- Огірки порізати тоненькою соломкою або потерти на грубій тертці.
- Відкрити банку горошку, зцідити рідину.
- З’єднати усі інгредієнти, посолити, поперчити до смаку, заправити майонезом, вимішати.
- Викласти в глибокий салатник, прикрасити зеленню, подати до столу.
- Порада від ЇСТИ: якщо маєте час і терпіння, усі інгредієнти можна не натирати на тертці, а порізати дуже тоненькою соломкою. Найкраще салат із печінкою смакує теплим (принаймні не холоднішим за кімнатну температуру), тож перед подачею на стіл його варто заздалегідь дістати з холодильника.
Рекомендуємо також рецепт смачного печінкового паштету.
Випробували рецепт печінкового салату? Маєте інакший рецепт, у якому відрізняється склад інгредієнтів? Напишіть про нього у коментарях.