Печінкові мафіни у силіконових формочках

Якщо в кулінарії існує печінковий торт, значить мають право на існування і мафіни з печінки. Такою варіацією можна і нагодувати дітей, і здивувати гостей. Досить нетрадиційна подача, але проста у приготуванні і просто неймовірно ніжна на смак. Рекомендуємо використовувати саме силіконові формочки, до яких не прилипає ніжне печінкове тісто.


Інгредієнти для печінкових мафінів

500 г печінки (телячої або свинячої)

100 г борошна

2 цибулини

2 морквини

2 яйця

7 зубців часнику

сіль, перець на смак.

 

Рекомендуємо також приготувати печінковий торт з печерицями.

Як приготувати мафіни з печінки

Печінку помити, очистити від плівочок.

Цибулю і моркву почистити, помити і нарізати шматочками.

Печінку, цибулю та моркву змолоти в блендері або пропустити через м’ясорубку.

Збити яйця і додати до печінкової маси.

Всипати борошно, додати часник, пропущений через часниковий прес, сіль, спеції. Все ретельно перемішати.

Печінкове тісто ложкою викладати в силіконові формочки і запікати в духовці при середній температурі близько 40 хв.

Дістати готові мафіни з духовки, охолодити.

Подавати на листках салату, прикрасити зеленню, з консервованим горошком або кукурудзою.

 

Спробуйте ще приготувати печінкову ковбасу в домашніх умовах.

 

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone