Ковбаса печінкова домашня

Спробувавши одного разу приготувати таку ковбаску в домашніх умовах, ви ніколи більше не купуватимете її в магазині. Смачна, ароматна, повністю натуральна, нею навіть можна годувати маленьких дітей.


Інгредієнти для домашньої ковбаси з печінки

500 г яловичої або курячої печінки

500 г свинячого сала

3 зубці часнику

1,5 скл. борошна (200 мл)

0,5 скл. крохмалю

5 яєць

1 стол. ложки сметани

сіль, перець за смаком.

 

Рекомендуємо також рецепт домашніх ковбасок з грибами.

Як приготувати домашню печінкову ковбасу

Печінку помити, очистити від плівочок, нарізати шматочками.

Сало розділити на 2 частини. Одну покласти ненадовго в морозильну камеру. Іншу частину порізати на довільні шматки.

Порізану печінку і порізане сало пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері.

Примерзле сало дістати з морозилки і порізати кубиками як на салат. Додати у змелений фарш і перемішати.

Всипати борошно, крохмаль, влити сметану. Яйця збити віничком чи виделкою і додати до фаршу. Покласти подрібнений часник, посолити, поперчити.

Половину фаршу викласти в харчовий пакет, «вигнати» повітря, зав’язати кінець, залишивши трішки вільного місця. Цей пакет покласти ще в один, так само «вигнавши» повітря і щільно зав’язавши, і ще в один. У такий же спосіб запакувати і другу половину фаршу. Всього потрібно 6 пакетів.

Поставити на вогонь велику каструлю, налити холодної води і відразу ж (у холодну воду!) опустити пакети з ковбасою. Коли вода закипить, вогонь зменшити і варити 2 години.

Готові ковбаси дістати з води, зняти пакети. Повністю остудити. Нарізати скибочками.

 

Приготуйте також смачний печінковий паштет.

 

Якщо вам сподобався рецепт домашньої ковбаси з печінки, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest3Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone