Ковбаса печінкова домашня

Спробувавши одного разу приготувати таку ковбаску в домашніх умовах, ви ніколи більше не купуватимете її в магазині. Смачна, ароматна, повністю натуральна, нею навіть можна годувати маленьких дітей.

Ingredients

  • 500 г яловичої або курячої печінки

  • 500 г свинячого сала

  • 3 зубці часнику

  • 1,5 скл. борошна (200 мл)

  • 0,5 скл. крохмалю

  • 5 яєць

  • 1 стол. ложки сметани

  • сіль, перець за смаком

Рекомендуємо також рецепт домашніх ковбасок з грибами.

Directions

  • Печінку помити, очистити від плівочок, нарізати шматочками.
  • Сало розділити на 2 частини. Одну покласти ненадовго в морозильну камеру. Іншу частину порізати на довільні шматки.
  • Порізану печінку і порізане сало пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері.
  • Примерзле сало дістати з морозилки і порізати кубиками як на салат. Додати у змелений фарш і перемішати.
  • Всипати борошно, крохмаль, влити сметану. Яйця збити віничком чи виделкою і додати до фаршу. Покласти подрібнений часник, посолити, поперчити.
  • Половину фаршу викласти в харчовий пакет, «вигнати» повітря, зав’язати кінець, залишивши трішки вільного місця. Цей пакет покласти ще в один, так само «вигнавши» повітря і щільно зав’язавши, і ще в один. У такий же спосіб запакувати і другу половину фаршу. Всього потрібно 6 пакетів.
  • Поставити на вогонь велику каструлю, налити холодної води і відразу ж (у холодну воду!) опустити пакети з ковбасою. Коли вода закипить, вогонь зменшити і варити 2 години.
  • Готові ковбаси дістати з води, зняти пакети. Повністю остудити. Нарізати скибочками.

Приготуйте також смачний печінковий паштет.

Якщо вам сподобався рецепт домашньої ковбаси з печінки, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора