Овочеві котлети

Коли ще трапиться нагода їсти стільки овочів, як зараз – влітку? Спробуємо приготувати з них котлети. Звісно, м’ясні смачніші і ситніші. Але для м’яса буде зима. Зараз же перевагу віддаємо овочам.

Інгредієнти для страви

  • 0,5 кілограма баклажанів

  • 3 картоплини

  • 1 цибулина

  • 1 морквина

  • панірувальні сухарі

  • зелень

  • борошно

  • соняшникова олія

  • чорний мелений перець

  • 3 зубки часнику

  • 2 яйця

Можна ще приготувати морквяні котлети.

Як приготувати овочеві котлети

  • Баклажани порізати на шматочки, викласти на змащене олією деко і запекти. Після цього розім’яти їх на пюре. Можна змолоти на блендері.
  • Картоплю зварити, зцідити воду і теж довести до стану пюре.
  • Баклажани з’єднати з картоплею, додати натерті на дрібну тертку цибулину і морквину, часник, порізану зелень. Усе вимішати. Посолити і поперчити.
  • Додати панірувальних сухарів стільки, щоб вийшла маса, з якої можна сформувати котлети.
  • Виробляти котлети, панірувати їх у борошні, потім у яйцях.
  • Смажити на олії з обох боків.

Спробуйте ще рецепт котлет із капусти.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора