Морквяні котлети
Літо – це особлива пора, коли можна зміцнити імунітет на весь рік. Забудьте про газовану воду та заклади фаст-фуду. Шлункам це користі не принесе. Зараз треба налягати на молочні, овочеві, фруктові страви.
Інгредієнти для морквяних котлет
800 г моркви або жмиху від морквяного соку
50 мл молока
3 ст. ложки манної крупи
2–3 ст. ложки мелених сухарів
1,5 ч. ложки цукру
1 яйце
2 ст. ложки масла
сіль, панірувальні сухарі.
Як приготувати морквяні котлети
- Нарізану соломкою або пропущену через м’ясорубку моркву або жмих потушкувати з молоком і маслом до готовності, додати підсушену манну крупу, добре перемішати й тушкувати до готовності крупи.
- Цю масу охолодити, пропустити через м’ясорубку або перемолоти блендером, заправити сирими яйцями й сіллю, розділити на порції і сформувати морквяні котлети.
- Запанірувати їх у сухарях і посмажити з обох боків на маслі. Смакує зі сметаною.