Морквяні котлети

Літо – це особлива пора, коли можна зміцнити імунітет на весь рік. Забудьте про газовану воду та заклади фаст-фуду. Шлункам це користі не принесе. Зараз треба налягати на молочні, овочеві, фруктові страви.

Інгредієнти для морквяних котлет

  • 800 г моркви або жмиху від морквяного соку

  • 50 мл молока

  • 3 ст. ложки манної крупи

  • 2–3 ст. ложки мелених сухарів

  • 1,5 ч. ложки цукру

  • 1 яйце

  • 2 ст. ложки масла

  • сіль, панірувальні сухарі.

Як приготувати морквяні котлети

  • Нарізану соломкою або пропущену через м’ясорубку моркву або жмих потушкувати з молоком і маслом до готовності, додати підсушену манну крупу, добре перемішати й тушкувати до готовності крупи.
  • Цю масу охолодити, пропустити через м’ясорубку або перемолоти блендером, заправити сирими яйцями й сіллю, розділити на порції і сформувати морквяні котлети.
  • Запанірувати їх у сухарях і посмажити з обох боків на маслі. Смакує зі сметаною.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора