Морквяний торт із сирним кремом
Рецепт морквяного торта зовсім простий, а торт виходить дуже незвичайний. Хто ніколи не стикався з ним, ніколи й не здогадається, що у складі тіста є морква. Ну, хіба що колір навіє здогад. Ніжний та ароматний, у міру солодкий і вологий, соковитий, з приємною кислинкою, яку дає сир. Спечіть і закохайтеся у цей чудовий морквяний десерт.
Інгредієнти для торта з моркви
- Тісто:
4 яйця
2 склянки цукру
2 склянки тертої моркви
1,5 чайної ложки соди, погашеної оцтом
3 склянки борошна
- Крем:
250 грамів кисломолочного сиру
200 грамів вершкового масла
4 столові ложки цукру
ванілін
- Сироп:
1 склянка води
1 столова ложка цукру
на кінчику ножа лимонної кислоти
Радимо також рецепт шоколадно-кокосового торта.
Як приготувати морквяно-сирний торт
- Яйця збити з цукром, додати погашену соду.
- Чищену моркву потерти на дрібну тертку і теж додати до яєць.
- Наприкінці всипати борошно і добре вимішати.
- Тісто розділити на 2-3 частини і спекти коржі. Якщо коржів вийшло 2, кожен можна розрізати навпіл і всього вийде 4 коржі.
- Для крему сир (краще взяти магазинний – у ньому менше крупинок і структура його кремоподібна, на відміну від домашнього) кімнатної температури розтерти з цукром. Додати масло (теж кімнатної температури) і збити до однорідності.
- Приготувати сироп: закип’ятити усі складники й охолодити.
- Сиропом просочити коржі і перекласти їх кремом.
- Верх торта прикрасити як завгодно: шоколадом, крихтами печива тощо.
Можна ще приготувати медовий торт на сковороді.
Вам сподобався рецепт морквяного торта? Розкажіть про це у коментарях.