Гречаники
По-іншому їх можна назвати котлетами з гречкою. Адже за рецептом у фарш слід додавати не розмочений хліб, а гречану кашу. Однак насправді гречаники мають свій, особливий, смак та аромат. Тож, якщо ви палкий шанувальник гречки, значить, ця страва має стати вашою улюбленою.
Інгредієнти для гречаників
0,5 кілограма м’ясного фаршу
150 грамів гречаної крупи
2 яйця
3 цибулини
чорний мелений перець
2 столові ложки томатної пасти
3-4 столові ложки борошна (2-3 для панірування, 1 – у соус)
1 морквина
соняшникова олія для смаження.
Можна також приготувати пісні гречаники.
Як приготувати гречаники
- Гречку, посоливши, зварити до готовності.
- Коли каша охолоне, до неї додати перемелене м’ясо, дрібно потерті 2 цибулини, яйця, сіль і перець.
- Фарш добре вимішати і вибити. Формувати з нього невеличкі котлетки і смажити на олії, попередньо запанікувавши їх у борошні.
- Посмажені гречаники скласти у каструльку і приготувати соус до них.
- В розігріту олію покласти дрібно порізану цибулину, трохи згодом – грубо натерту морквину. Затим – томатну пасту. І насамкінець – ложку борошна. Суміш посолити і долити водою, щоб уся маса покрила котлети.
- Гречаники у соусі тушкувати 10-15 хвилин.
Також спробуйте рецепт гречки з грибами у пакеті для запікання.
Поширте, будь ласка, рецепт гречаників у соцмережах, в яких ви зареєстровані.