Морквяні оладки на кефірі
Рецепт для швидкого перекусу – на сніданок чи вечерю. Ці помаранчеві оладки прикрасять будь-який стіл. Адже вони дарують не лише сонячний вигляд, а й неабияку користь. Тож якщо маєте вдома малого вереду, якого неможливо нагодувати свіжою морквою, мерщій колотіть оладки – уплітатиме за дві щоки!
Інгредієнти для морквяних оладок
0,5 кг моркви
1 склянка кефіру або кислого молока
2 яйця
3 столові ложки цукру
1 склянка борошна
щіпка солі
0,5 ч. ложки соди
олія для смаження
Рекомендуємо також рецепт бананових оладок.
Як приготувати оладки з морквою на кефірі
- Моркву помити, почистити, натерти на дрібній тертці (як на деруни).
- Додати яйця, цукор та щіпку солі. Перемішати, щоб сіль і цукор розчинилися.
- Влити кефір, всипати соду.
- Поступово в рідку масу додавати по ложці борошно, щоразу добре вимішуючи. Має вийти тісто консистенції домашньої сметани.
- Розігріти пательню, влити кілька столових ложок олії.
- Столовою ложкою викладати оладки.
- Підсмажити з обох боків до зарум’янення.
- Подавати до столу зі сметаною, медом або згущеним молоком.
Спробуйте також приготувати панкейки (американські оладки).
Якщо вам сподобався рецепт солодких морквяних оладок на кефірі, порекомендуйте його друзям у соціальних мережах.