Панкейки (американські оладки)
Загалом ці американські оладки мало чим відрізняються від наших, українських. Однак одна суттєва відмінність все ж є: олію для панкейків ллють не в пательню для смаження, а в саме тісто. Ну і, звичайно, справжні американські оладки треба полити кленовим сиропом. З малиновим чи полуничним варенням теж дуже смачно, але… не те.
Інгредієнти для американських оладок
2 яйця
3 ст. ложки цукру
1 ч. ложка солі
2 склянки молока
2,5 склянки борошна
1 ч. ложка соди, погашеної оцтом
1/4 склянки олії або топленого вершкового масла
будь-яке варення, сироп або мед.
Спробуйте також приготувати вівсяні оладки з яблуками.
Як приготувати панкейки
- Яйця збити з цукром і сіллю в густу піну.
- Додати склянку молока, добре збити, по ложці всипати борошно, постійно розмішуючи масу.
- Так само вести другу склянку молока і решту борошна.
- Влити олію або розтоплене масло.
- Погасити соду оцтом, додати в тісто і ще раз добре вимішати.
- Виходить маса густини домашньої сметани.
- Залишити тісто для оладок постояти у теплому 10-15 хвилин.
- Розігріти пательню (краще з антипригарним покриттям).
- На нічим не змащену поверхню викладати столовою ложкою оладки.
- Смажити на помірному вогні до появи на поверхні бульбашок. Перевернути і підсмажити з іншого боку.
- Викласти на тарілку і полити сиропом, медом або варенням.
Рекомендуємо також рецепт пишних дріжджових оладок.
Якщо вам сподобався рецепт американських панкейків, опишіть ваші враження в коментарях та поширте його в соціальних мережах. Нехай друзі також скуштують.