Панкейки (американські оладки)

Загалом ці американські оладки мало чим відрізняються від наших, українських. Однак одна суттєва відмінність все ж є: олію для панкейків ллють не в пательню для смаження, а в саме тісто. Ну і, звичайно, справжні американські оладки треба полити кленовим сиропом. З малиновим чи полуничним варенням теж дуже смачно, але… не те.


Інгредієнти для американських оладок

2 яйця

3 ст. ложки цукру

1 ч. ложка солі

2 склянки молока

2,5 склянки борошна

1 ч. ложка соди, погашеної оцтом

1/4 склянки олії або топленого вершкового масла

будь-яке варення, сироп або мед.

 

Спробуйте також приготувати вівсяні оладки з яблуками.

Як приготувати панкейки

Яйця збити з цукром і сіллю в густу піну.

Додати склянку молока, добре збити, по ложці всипати борошно, постійно розмішуючи масу.

Так само вести другу склянку молока і решту борошна.

Влити олію або розтоплене масло.

Погасити соду оцтом, додати в тісто і ще раз добре вимішати.

Виходить маса густини домашньої сметани.

Залишити тісто для оладок постояти у теплому 10-15 хвилин.

Розігріти пательню (краще з антипригарним покриттям).

На нічим не змащену поверхню викладати столовою ложкою оладки.

Смажити на помірному вогні до появи на поверхні бульбашок. Перевернути і підсмажити з іншого боку.

Викласти на тарілку і полити сиропом, медом або варенням.

 

Рекомендуємо також рецепт пишних дріжджових оладок.

 

Якщо вам сподобався рецепт американських панкейків, опишіть ваші враження в коментарях та поширте його в соціальних мережах. Нехай друзі також скуштують.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest2Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone