Рецепт Медовика зі сметанним кремом

Advertisment

Торт “медовик” – це класичний десерт, який готували і будуть готувати наші мами і бабусі на святкові сімейні події. Також цей торт є популярним у багатьох кондитерських кав`ярнях. Пропонуємо додати в закладки цей рецепт та приготувати його своїм ріднім та близьким при святковій нагоді, або просто під гарний настрій.


Інгредієнти для Медовика та сметанного крему

Для коржів: Яйця – 2 шт.

Цукор – 200 г

Мед – 2 ст. л.

Сода – 1 ч. Л.

Масло вершкове – 100 г

Борошно – 400-500 г

Advertisment

Сметана – 600 г

Цукор – 200 г

Ванільний цукор – 1 ч. Л.

Чорнослив – 150 г

Банан – 1-2 шт.

Як приготувати торт “Медовик”, рецепт в 11 кроків

  1. Приготуємо тісто на водяній бані (для цього ставимо на вогонь каструлю з невеликою кількістю води і даємо закипіти, поверх каструлі потрібно буде поставити миску більшого діаметра).
  2. У мисці змішуємо яйця, цукор і мед. Додаємо соду і перемішуємо.
  3. Ставимо суміш на водяну баню і прогріваємо, помішуючи, щоб яйця не згорнулися, протягом 7-10 хвилин. Додаємо вершкове масло і перемішуємо до повного розчинення масла.
  4. Знімаємо суміш з вогню і додаємо половину вказаної кількості борошна. Ми залишаємо тісто остигати. Коли тісто охолоне, додаємо частинами борошно, що залишилося. Замішуємо тісто і ділимо на 8 частин.
  5. Розігріваємо духовку до 200 ° C. На пергаментному папері тонко розгортаємо кожну кульку тіста і вирізаємо коло, приклавши тарілку (діаметр тарілки – 21 см). Обрізки не прибираємо, їх будемо випікати разом з коржами і потім використовувати для прикраси торта. Часто наколюємо тісто виделкою, щоб воно не здулося при випіканні.
  6. Випікаємо корж протягом 4 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці. Коржі випікаються дуже швидко, тому за ними потрібно стежити. Поки один корж випікається, розгортаємо наступний. Так випікаємо всі 8 коржів. Складаємо на рівну поверхню.
  7. Готуємо сметанний крем. Холодну сметану збиваємо, поступово додаючи цукор і ванілін. Для кращого результату краще взяти сметану більшої жирності.
  8. Чорнослив дрібно нарізаємо. Банан можна також дрібно нарізати або натерти на крупній тертці.
  9. Збираємо торт. Кожен корж рясно змащуємо кремом, посипаємо чорносливом і бананом. Так збираємо весь торт, зверху змащуємо сметанним кремом.
  10. Обрізки від коржів подрібнюємо в блендері. Якщо блендера немає, можна подрібнити їх за допомогою качалки.
  11. Посипаємо крихтами верх торта і прикрашаємо боки. Декоруємо торт за смаком. Прибираємо тортик для просочення в холодильник на пару годин.

 

Доречі на нашому кулінарному сайті є й інші варіації цього рецепти. Ось, наприклад, з чорносливом, з горіхом, варений, а це від бабусі).

Сподобалось? Тисни лайк)

Медовик

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest1Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+1Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone