Рецепт Медовика зі сметанним кремом

Торт “медовик” – це класичний десерт, який готували і будуть готувати наші мами і бабусі на святкові сімейні події. Також цей торт є популярним у багатьох кондитерських кав`ярнях. Пропонуємо додати в закладки цей рецепт та приготувати його своїм ріднім та близьким при святковій нагоді, або просто під гарний настрій.

Ingredients

  • Для коржів
  • Яйця – 2 шт.

  • Цукор – 200 г

  • Мед – 2 ст. л.

  • Сода – 1 ч. Л.

  • Масло вершкове – 100 г

  • Борошно – 400-500 г

  • Для крему
  • Сметана – 600 г

  • Цукор – 200 г

  • Ванільний цукор – 1 ч. Л.

  • Чорнослив – 150 г

  • Банан – 1-2 шт.

Directions

  • Приготування коржів
  • Приготуємо тісто на водяній бані (для цього ставимо на вогонь каструлю з невеликою кількістю води і даємо закипіти, поверх каструлі потрібно буде поставити миску більшого діаметра).
  • У мисці змішуємо яйця, цукор і мед. Додаємо соду і перемішуємо.
  • Ставимо суміш на водяну баню і прогріваємо, помішуючи, щоб яйця не згорнулися, протягом 7-10 хвилин. Додаємо вершкове масло і перемішуємо до повного розчинення масла.
  • Знімаємо суміш з вогню і додаємо половину вказаної кількості борошна. Ми залишаємо тісто остигати. Коли тісто охолоне, додаємо частинами борошно, що залишилося. Замішуємо тісто і ділимо на 8 частин.
  • Розігріваємо духовку до 200 ° C. На пергаментному папері тонко розгортаємо кожну кульку тіста і вирізаємо коло, приклавши тарілку (діаметр тарілки – 21 см). Обрізки не прибираємо, їх будемо випікати разом з коржами і потім використовувати для прикраси торта. Часто наколюємо тісто виделкою, щоб воно не здулося при випіканні.
  • Випікаємо корж протягом 4 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці. Коржі випікаються дуже швидко, тому за ними потрібно стежити. Поки один корж випікається, розгортаємо наступний. Так випікаємо всі 8 коржів. Складаємо на рівну поверхню.
  • Сметанний крем
  • Холодну сметану збиваємо, поступово додаючи цукор і ванілін. Для кращого результату краще взяти сметану більшої жирності.
  • Чорнослив дрібно нарізаємо. Банан можна також дрібно нарізати або натерти на крупній тертці.
  • Збираємо торт
  • Кожен корж рясно змащуємо кремом, посипаємо чорносливом і бананом. Так збираємо весь торт, зверху змащуємо сметанним кремом.
  • Обрізки від коржів подрібнюємо в блендері. Якщо блендера немає, можна подрібнити їх за допомогою качалки.
  • Посипаємо крихтами верх торта і прикрашаємо боки. Декоруємо торт за смаком. Прибираємо тортик для просочення в холодильник на пару годин.

Доречі на нашому кулінарному сайті є й інші варіації цього рецепти. Ось, наприклад, з чорносливом, з горіхом, варений, а це від бабусі).

Сподобалось? Тисни лайк)

Медовик

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора