Горіховий медівник
Мабуть, немає таких людей, яким не подобається медова випічка. Але й медівники бувають різними. Скуштуйте, наприклад, цей медовий пляцок!
Інгредієнти для пляцка
Приготуйте також торт “Пташине молоко”.
Як приготувати горіховий медовик
- Яйця і цукор покласли в глибоку миску ретельно збити міксером. Додати 2 ч. ложки соди (без чубка) і відразу додати мед, добре збила міксером.
- Подрібнити горіхи скалкою (виходить приблизно 1 скл.), додати в тісто, перемішати міксером (на низькій швидкості).
- Просіяти борошно, всипати в тісто поступово, продовжуючи мішати міксером. Тісто повинно вийти не густе і не рідке.
- Змастити форму олією, дно встелити змащеним пекарським папером. Вилити 1/4 тіста, розрівняти. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хв.
- Випекти 4 коржі, трохи обрізати їх з країв, кожен густо обмазати кремом.
- Прикрасити: шматочок шоколаду розтопити на водяній бані з ложкою олії, перекласти в торбинку (файл), зробити маленький отвір і нанести на поверхню паралельні кола, зубочисткою водити спочатку в одну сторону, потім в другу.
Скуштуйте також торт “Наполеон” на пиві.