Горіховий медівник

Мабуть, немає таких людей, яким не подобається медова випічка. Але й медівники бувають різними. Скуштуйте, наприклад, цей медовий пляцок!


Інгредієнти для пляцка

Для тіста: 15 волоських горіхів

500–600 г борошна

2 ч. ложки соди

по 300 г меду і цукру

6 яєць.

Для крему: 500 г густої сметани

300 г цукрової пудри.

 

Приготуйте також торт “Пташине молоко”.

Як приготувати горіховий медовик

Яйця і цукор покласли в глибоку миску ретельно збити міксером. Додати 2 ч. ложки соди (без чубка) і відразу додати мед, добре збила міксером.

Подрібнити горіхи скалкою (виходить приблизно 1 скл.), додати в тісто, перемішати міксером (на низькій швидкості).

Просіяти борошно, всипати в тісто поступово, продовжуючи мішати міксером. Тісто повинно вийти не густе і не рідке.

Змастити форму олією, дно встелити змащеним пекарським папером. Вилити 1/4 тіста, розрівняти. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хв.

Випекти 4 коржі, трохи обрізати їх з країв, кожен густо обмазати кремом.

Прикрасити: шматочок шоколаду розтопити на водяній бані з ложкою олії, перекласти в торбинку (файл), зробити маленький отвір і нанести на поверхню паралельні кола, зубочисткою водити спочатку в одну сторону, потім в другу.

 

Скуштуйте також торт “Наполеон” на пиві.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest1Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone