Медовик варений з вареним згущеним молоком

До цього медовика чудово підійде сметанний або заварний крем, але з вареним згущеним молоком виходить дуже смачно – тісто має насичений карамельний смак і згущене молоко теж. Якщо використовуєте масляний крем, просочіть коржі сиропом.


Інгредієнти для медовика зі згущеним молоком

2 ст. ложки з чубком меду

1 ч. ложка соди

1 скл. цукру

2 ст. ложки води

2 ст. ложки масла

2 яйця

дрібка солі

2,5–3 скл борошна.

Для крему: 2 б. вареного згущеного молока

200 г масла.

Горіхи для посипання.

 

Приготуйте також торт “Мурашник” без випічки.

Як приготувати варений медовик

Мед довести до кипіння на плиті. Потім додати цукор, соду, воду, сіль і на середньому вогні варити до отримання яскравого оранжевого кольору.

Зняти з вогню, додати масло, перемішати й охолодити до 45–50 градусів. Відтак ввести яйця, розмішати. Всипати борошно і все ретельно перемішати.

Тісто виходить не дуже густе і липне до рук, але більше, ніж в рецепті, борошна додавати не потрібно. Найбільша кількість – 3 скл., а в ідеалі – 2,5 скл.

Тісто накрити і залишити на 1–2 год. За цей час воно охолоне, борошно набрякне, і тісто не буде прилипати до рук.

На припорошений борошном стіл викласти тісто, поділити на 5–7 частин, розкотити коржі якомога тонше і випікати у нагрітій до 200 градусів духовці близько 8 хв.

Обрізати краї відразу, поки коржі гарячі, інакше вони стануть дуже крихкими.

Згущене молоко змішати з маслом і промазати коржі. Кількість згущеного молока і масла можна варіювати на смак, але масло потрібно класти обов’язково, щоб коржі краще просочилися. Посипати горіхами.

Перемазаний тор не ставити відразу у холодильник: нехай кілька годин постоїть у теплі.

 

Скуштуйте також торт медово-шоколадний.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest2Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone