Аджика на зиму з яблуками, помідорами і морквою | Домашній рецепт

Як приготувати аджику на зиму? З цим рецептом домогосподарки впораються в домашніх умовах. Основні нгредієнти: помідори, болгарський перець, морква і яблука.

Можливо, кавказькі кухарі й забракують такий рецепт із назвою їх національного соусу. Але ця випробувана роками приправа – просто ідеальна і прийшлася до смаку багатьом українцям. Ароматна, в міру гостра аджика – це чудове доповнення до м’яса, риби, картоплі, макаронів і навіть просто на хліб.

Рецепт аджики на зиму:

Існує три варіанти приготування цієї закрутки: класична, гостра та з додаванням яблук. Я вирішив поєднати всі три способи,і повірте, такий варіант вам сподобається найбільше. По бажанню, ви можете додати більше гострого перцю, або обрати кислий сорт яблук. А щоб посмакувати цією смачненькою стравою, не потрібно чекати кілька місяців, ви можете куштувати одразу після приготування. Але зберігати баночки потрібно в темному та прохолодному місці.

Приготувавши один раз за нашим варіантом, ви більше не захочете готувати за іншим.

Інгредієнти для консервованого соусу

  • 2,5 кг помідорів

  • 0,5 кг болгарського перцю

  • 0,5 яблук

  • 0,5 кг моркви

  • 1 скл. рафінованої олії

  • 1 скл. цукру

  • 0,5 скл. оцту

  • 3 ложки солі

  • 150 г часнику

  • 1 гостра перчина чилі

Рекомендуємо також заготовити на зиму гострий македонський соус.

Як приготувати аджику

  • Підготувати помідори, перець, яблука та моркву. Пропустити всі ці овочі через м’ясорубку або змолоти в блендері.
  • Цю овочеву масу вилити в каструлю і поставити на газ. Варити протягом 2 годин, час від часу помішуючи. Кришкою не накривати – щоб випаровувалася рідина.
  • Додати олію, оцет, цукор, сіль і подрібнену гостру перчину (якщо любите гостреньке – додайте 2-3 штуки). Продовжувати варити ще годину.
  • Додати подрібнений часник. Поварити ще 20 хвилин.
  • Киплячим наливати соус в стерильні банки і одразу ж закрутити.
  • Вкутати гарячі банки, утримувати до повного вистигання.

Завдяки цій приправі, численні страви вдало виразять свій справжній смак. Візьміть на замітку, що традиційна аджика не містить помідорів, але наш рецепт передбачає їх додавання, з ними смак стане набагато ніжнішим та ароматнішим, вам обов’язково сподобається.А завдяки яблукам І вона ідеально пасує як додаток до м’ясних та рибних страв, і не тільки.

А ще ви можете використовувати її для маринування курки, лише додайте до готової суміші трішки меду, тоді ваші гості будуть в захваті від ніжної та кисло-солодкої курочки. Рекомендую використовувати маленьки банки, щоб після того, як ви її відкриєте вона не зіпсувалась та не втратила свій справжній смак.

Саме пекучий перець дає страві темно червоного забарвлення. Обов’язково, коли будете різати його, одягніть гумові рукавички, щоб не викликати неприємного печіння. Якщо ж ви хочете дуже гострий соус, то насіння з чилі можете залишити.
Солити варто до того, як додасте часник та спеції, інакше ви не відчуєте її смак, що може погіршими страву.

Спробуйте ще приготувати сербський гострий томатний соус.

Сподобався рецепт аджики, консервованої на зиму? Поділіться ним з друзями у соціальних мережах та прокоментуйте.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора