Квасоля, тушкована з помідорами та болгарським перцем

Ця страва з квасолі настільки ситна і смачна, що м’яса тут не потрібно. Втім, якщо ви все ж додасте трішки м’яса, вона тільки виграє від цього.

Інгредієнти для страви

Спробуйте також приготувати лобіо із квасолі та печериць.

Як приготувати квасолю з овочами

  • Квасолю попередньо залити водою і нехай постоїть (можна цілу ніч). Тоді воду злити, налити свіжої, присолити і зварити до готовності.
  • Баклажани почистити від плодоніжки і шкірки й довільно порізати. Посолити і залишити, щоб витік гіркий сік.
  • Цибулю дрібно порізати і підсмажити на олії. Коли цибуля стане прозора, до неї додати натерту на грубій тертці моркву. Ще трохи посмажити. Додати порізаний дрібно болгарський перець.
  • Коли підсмажиться і перець, додати відтиснуті від соку баклажани і перекручені на м’ясорубку чи подрібнені блендером помідори. Не забудьте усе посолити.
  • Нарешті всипати варену квасолю і тушкувати все хвилин 15-20. Якщо суміш надто густа, можна долити юшки, у якій варилася квасоля.
  • Наприкінці поперчити і додати подрібнені часник та зелень.
  • Вживати можна як гарячим, так і холодним.

Радимо також рецепт квасолі у горщиках.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора