Курячі ніжки у «торбинках»

Сказати, що цей рецепт простий і швидкий, було б несправедливо. Тому чесно зізнаємося: повозитися є біля чого. Зате воно того варте. Потім буде і смачно, й оригінально, і не соромно перед гостями.

Інгредієнти для страви з курячих ніжок

  • 1 кілограм курячих стегенець

  • 700 грамів листкового тіста

  • 300 грамів свіжих печериць

  • 1 більший баклажан або 2 менші

  • 1 цибулина

  • сіль

  • соняшникова олія

  • чорний мелений перець

Можна ще спробувати рецепт курячих стегенець у кефірі.

Як приготувати ніжки у «торбинках»

  • Баклажани порізати кубиками і посолити. Через 30 хвилин сік злити, а баклажани промити чистою водою.
  • Стегна помити, посолити й поперчити.
  • Гриби почистити і дрібно порізати.
  • На олії підсмажити дрібно порізану цибулину, додати баклажани і гриби. Посолити і смажити, поки не випарується вся рідина.
  • Окремо посмажити на олії до готовності м’ясо.
  • Тісто розкачати і порізати квадратами розміром 15 на 15 сантиметрів. У середину шматка тіста покласти 2 ложки грибів з баклажанами, верху поставити ніжку. Краї тіста підняти, зібрати і зв’язати ниткою.
  • На деко, змащене олією, викласти ніжки у «торбинках» і поставити у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. «Торбинки» мають набути золотистого кольору.
  • З готових «торбинок» зняти нитки.

Радимо також приготувати запіканку з куркою і кабачками.

Розкажіть своїм друзям у соціальних мережах про рецепт курячих ніжок у «торбинках».

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора