Курячі кошики з грибами

Це набагато смачніше і дієтичніше, ніж котлети. І мороки з такими кошиками менше. Зате на столі вони мають неперевершений вигляд.

Інгредієнти для кошиків

  • 600 г курячого філе

  • 300 г свіжих грибів

  • 2 великі цибулини

  • 1 яйце

  • 2 зубці часнику

  • 100 г мелених білих сухарів

  • 4 ст. ложки сметани

  • 50 г масла, сіль.

Спробуте також курячі ніжки, фаршировані грибами і рисом.

Як приготувати курячі кошики

  • Філе вимити і перекрутити, посолити, вимішувати, доки фарш стане в’язким.
  • 1,5 цибулини і приварені гриби порізати маленькими шматочками. Обсмажити цибулю на олії до золотистого кольору, додати гриби, тушкувати до готовності, додати дрібно порізаний часник, потушкувати кілька хвилин, влити 2 ст. ложки сметани, посолити, поперчити, зняти з вогню через 2 хв.
  • Можна використати готові формочки для кексів або зробити їх власноруч. Потрібно дно невисокої чашки вистелити листком фольги, складеним учетверо, розправити по формі чашки, куточки загнути назовні.
  • Форму щедро змастити маслом і посипати сухарями. З курячого фаршу скатати кульки діаметром близько 4 см. Краще це робити мокрими руками.
  • У кожну форму покласти кульку з фаршу, мокрими руками розпластати її по дну і сформувати бортики заввишки приблизно 1,5 см.
  • У центр кожного кошика викласти гіркою грибний фарш. Залишити простір між начинкою і бортиками кошика. Посипати кожну гірку грибної начинки 1–2 ч. ложками мелених сухарів.
  • Збити яйце з 2 ст. ложками сметани, посолити, полити цією сумішшю кожен кошик. Стежте, щоб яєчна суміш не затікала за м’ясні бортики.
  • Випікати у розігрітій до 200градусів духовці 10 хв. Покласти у кожен кошик 1 ч. ложечку масла і випікати ще 5 хв. Готові кошики вийняти з форм і відразу подавати до столу.

А ви вже куштували помідори, фаршировані курятиною?

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора