Курячі кошики з грибами
Це набагато смачніше і дієтичніше, ніж котлети. І мороки з такими кошиками менше. Зате на столі вони мають неперевершений вигляд.
Інгредієнти для кошиків
600 г курячого філе
300 г свіжих грибів
2 великі цибулини
1 яйце
2 зубці часнику
100 г мелених білих сухарів
4 ст. ложки сметани
50 г масла, сіль.
Спробуте також курячі ніжки, фаршировані грибами і рисом.
Як приготувати курячі кошики
- Філе вимити і перекрутити, посолити, вимішувати, доки фарш стане в’язким.
- 1,5 цибулини і приварені гриби порізати маленькими шматочками. Обсмажити цибулю на олії до золотистого кольору, додати гриби, тушкувати до готовності, додати дрібно порізаний часник, потушкувати кілька хвилин, влити 2 ст. ложки сметани, посолити, поперчити, зняти з вогню через 2 хв.
- Можна використати готові формочки для кексів або зробити їх власноруч. Потрібно дно невисокої чашки вистелити листком фольги, складеним учетверо, розправити по формі чашки, куточки загнути назовні.
- Форму щедро змастити маслом і посипати сухарями. З курячого фаршу скатати кульки діаметром близько 4 см. Краще це робити мокрими руками.
- У кожну форму покласти кульку з фаршу, мокрими руками розпластати її по дну і сформувати бортики заввишки приблизно 1,5 см.
- У центр кожного кошика викласти гіркою грибний фарш. Залишити простір між начинкою і бортиками кошика. Посипати кожну гірку грибної начинки 1–2 ч. ложками мелених сухарів.
- Збити яйце з 2 ст. ложками сметани, посолити, полити цією сумішшю кожен кошик. Стежте, щоб яєчна суміш не затікала за м’ясні бортики.
- Випікати у розігрітій до 200градусів духовці 10 хв. Покласти у кожен кошик 1 ч. ложечку масла і випікати ще 5 хв. Готові кошики вийняти з форм і відразу подавати до столу.
А ви вже куштували помідори, фаршировані курятиною?