Кремзлики по-гуцульськи

Спробуйте приготувати страву гуцульської кухні. Кремзлики – це три в одному: чанахи, деруни і відбивні. Дуже смачно!

Ingredients

  • 1 кг картоплі

  • 2 яйця

  • 50 г борошна

  • сіль, перець чорний мелений

  • 300 г цибулі

  • 1 головка часнику

  • 100 г сметани

  • 100 г сала

  • 700 г свинини

  • зелень петрушки.

Рекомендуємо також рецепт гуцульських голубців.

Directions

  • Почищену і помиту картоплю натерти на дрібненькій тертці, додати пшеничне борошно, сире яйце, дрібно нарізану чи також натерту цибулю, розтертий з сіллю часник, чорний мелений перець і сметану.
  • Тісто, що вийшло, добре перемішати.
  • Підсмажити на пательні в розігрітій олії кремзлики круглої форми (як оладки чи деруни).
  • Порізати м’ясо (по два шматки на порцію), легенько відбити, посолити, посипати чорним перцем й обсмажити з обох боків до готовності.
  • 1-2 цибулини порізати дрібно і підсмажити на пательні до золотистого кольору.
  • У горщечок покласти по три кремзлики, м’ясо, покласти по ложці пасерованї цибульки, посипати перцем та дрібно нарізаною зеленню петрушки.
  • Запікати у духовці 5–10 хв за температури 180–200 градусів.
  • Готову гарячу страву перекласти в тарілку.

Спробуйте також приготувати угорські крумплі.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора