«Копчені» курячі стегенця в цибулинні
Рецепт курячого м’ясця із копченим смаком у домашніх умовах без вогню і «рідкого диму». Усю «відповідальність» за успіх і зовнішній вигляд страви бере на себе цибулеве лушпиння. Тож натуральність та безпечність гарантована на 100 відсотків. Чудова альтернатива м’ясним магазинним делікатесам. Не соромно гостей пригостити і безпечно дітям на бутерброд покласти.
Інгредієнти для «копчених» стегенець
Радимо також приготувати курячі грудки в часниковому соусі.
Як приготувати «копчені» курячі стегенця в цибулинні
- Зі стегенець вийняти кістки: зробити надрізи навколо нижнього суглоба і уздовж основної кістки, зняти м’ясо цілим шматком.
- Розкласти на поверхні шкіркою донизу, поперчити внутрішню поверхню. Щільно загорнути в рулети шкіркою назовні і обв’язати ниткою.
- Лушпиння цибулі промити, залити холодною водою (1,5 літри), поставити на маленький вогонь. Коли закипить, поварити 5 хвилин, покласти сіль, перець горошком, лавровий лист.
- Опускаємо в киплячу курячі рулетики, щоб вода повністю покрила їх. При потребі долити трохи води. Довести до кипіння і варити на маленькому вогні 20 хвилин.
- Залишити рулетки схолодати в цибулинні.
- Коли каструля схолоне до кімнатної температури, додати в цибулиння подрібнений часник (посікти ножем або пропустити через часникодавку), перемішати і поставити в холодильник на 3 доби.
- Час від часу діставати каструлю і перемішувати.
- Через 3 доби дістати курячі стегенця з лушпиння, обсушити, зняти нитки.
- Порізати кружечками як ковбасу і подавати.
Рекомендуємо також рецепт курячої ковбаси.
Сподобався рецепт «копчених» курячих стегенець у цибулинні? Поділіться враженнями у коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.