Кекси на кефірі з вишнями

Випічка-рятувалочка! По-перше, не даємо пропасти застояному в холодильнику кефіру або кислому молоку. По-друге, влаштовуємо для усіх співмешканців – дорослих та малечі – грандіозне солодке частування. Рихлі, ароматні, пухкі – кекси за цим рецептом подобаються без винятку усім солодкоїжкам. А вишенька слугує в кексиках такою собі родзинкою. До речі, одне цілком можна замінити іншим.


Інгредієнти для кексиків на кефірі

3 яйця

1 склянка кефіру або кислого молока

1 склянка цукру

100 г вершкового масла

2 столові ложки соняшникової олії

2 склянки борошна

0,5 чайної ложки соди, гашеної оцтом

ванілін на кінчику ножа

щіпка солі

1 склянка вишень без кісточок

2 столові ложки какао-порошку

1 столова ложка коньяку або рому

1 столова ложка лимонної цедри

цукрова пудра.

 

Рекомендуємо також рецепт простих кексів на кефірі. 

Як приготувати кекси на кефірі з вишнями

Підготувати вишні. Якщо заморожені – розморозити, посипати цукром і злити утворений сік. Якщо консервовані – відкинути на сито, щоб стекла рідина.

Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, охолодити, щоб не обпікало палець.

Яйця збити з цукром та щіпкою ваніліну в густу піну. Додати кефір, олію, розтоплене масло, сіль, соду, погашену оцтом, ще раз збити.

По ложці додавати просіяне борошно, вимішуючи лопаткою або віничком до однорідності(на цьому етапі вже не збивати).

Відділити половину тіста в іншу посудину, додати дві ложки какао і коньяк, вимішати.

В біле тісто додати лимонну цедру.

Формочки для кексів змастити маслом. Ложкою викладати по черзі біле і шоколадне тісто.

Покласти по три вишеньки і трішки втиснути їх в тісто.

Випікати в розігрітій духовці при 180-190 градусах 20-25 хвилин. Перевірити готовність дерев’яною паличкою або зубочисткою.

Готові кекси дістати з форми та схолодити.

Посипати цукровою пудрою.

 

Радимо ще приготувати шоколадні кекси з сирною начинкою.

 

Якщо вам сподобався рецепт кексів на кефірі з вишнями, прокоментуйте його на сайті Їсти та поширте у соціальних мережах. Нехай смакує й вашим друзям.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest9Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone