Картопляні зрази з фаршем
Рецепт смачної і ситної страви. Картопляні зрази готують у багатьох країнах світу, й вони мають безліч варіацій, наприклад, литовські цепеліни або білоруські колдуни. Спільним для багатьох рецептів є картопляне тісто й начинка з м’яса, ліверу, риби, сиру, овочів чи грибів. Картопляні зрази можна відварювати та смажити на сковороді у великій кількості олії.
Ingredients
1 кілограм картоплі
250 грамів м’ясного фаршу
150 грамів цибулі
3 столові ложки панірувальних сухарів
300 грамів борошна
1 яйце
сіль, перець
соняшникова олія для смаження
50 грамів вершкового масла для готової страви
50 грамів твердого сиру для готової страви
Часто готуєте картоплю? Рекомендуємо ще приготувати картопляно-рисові зрази з грибами.
Directions
- Картоплю відварити в мундирі в підсоленій воді, до готовності. Охолодити.
- Цибулю почистити, дрібно нарізати. Обсмажити на рослинній олії до золотистого кольору.
- Додати сухарі, перемішати, смажити ще 2-3 хвилини.
- Додати м’ясний фарш, перемішати. Смажити ще приблизно 15-20 хвилин, до готовності фаршу. Готовий фарш посолити і поперчити, перемішати.
- Картоплю почистити, натерти на крупній тертці. Додати яйце, злегка посолити, перемішати. Частинами додати борошно, добре перемішати. Тісто вийде досить липке.
- Руки добре змочити водою. Відокремити шматочок тіста. Сформувати в руках плоский корж, всередину покласти порцію фаршу. Загорнути краї тіста, і сформувати зраз.
- Готові зрази складати на мокру тарілку. Воду в каструлі довести до кипіння, посолити. Акуратно опустити зрази в окріп. Після спливання варити 10 хвилин.
- Покласти картопляні зрази на тарілку, добре змастити вершковим маслом. Зверху натерти на дрібній тертці сир.
Сподобався рецепт? Рекомендуємо також приготувати картопляні зрази з лівером.
Якщо вам сподобався рецепт картопляних зразів з фаршем, прокоментуйте його та поширте в соцмережах.