Картопляні ватрушки

Несподіваний і цікавий рецепт. Так-так, ватрушки не з сиром, а з грибами! І тісто в них не просте, а картопляне. А приготувати їх значно простіше, ніж традиційні дріжджові. Спробуйте, усім сподобається!

Інгредієнти для ватрушок

  • 1 кг вареної картоплі

  • 2 яйця (1 – в картоплю, 1 – для змащення)

  • 100 г борошна + 1 ст. ложка у фарш

  • 600 г грибів

  • 2 цибулини

  • 20 г вершкового масла

  • петрушка, мускатний горіх

  • сіль, перець.

Приготуйте також пиріг “З нічого”.

Як приготувати картопляні ватрушки

  • Картоплю зварити в кожушку. Гриби нарізати кубиками. Цибулю подрібнити і підсмажити на маслі, додати гриби, перемішати, накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні 15-20 хв, посолити, поперчити, додати мускатний горіх.
  • Рідина, яку пустять гриби, повинна впоратися не повністю. Додати дрібно порізану петрушку та 1 ст. ложку борошна, ретельно перемішати, прогріти 1 хв і прибрати з вогню.
  • Для тіста: картоплю трохи остудити, почистити і розім’яти, додати яйце, ввести борошно, ретельно перемішати. «Тісто» вийде м’яким і липким.
  • Сформувати кульки, викласти їх на деко, застелене пергаментом, змащене олією. У центрі кожної кульки змащеним борошном дном склянки зробити поглиблення. У поглиблення кожної ватрушки викласти грибний фарш.
  • За допомогою пензлика змастити боки кожної ватрушки і начинку збитим яйцем. Запікати за температури 180 градусів.
  • Знову поставити в духовку. Орієнтовний час випікання 40-50 хв. Подавати до столу теплими зі сметанним соусом.

А ви вже куштували пиріг з яйцями і зеленою цибулею?

Якщо вам сподобався рецепт ватрушок із картоплі з грибами, будь ласка, напишіть про це в коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора