Картопляна бабка з грибами по-білоруськи

Білоруська національна кухня – це не тільки драники, як дехто звик вважати. Це і ароматний соус-мачанка «верещака», і запечена свинина, домашні ковбаси і грибні страви, капустяні, гречані та гарбузові млинці, кльоцки, квашеності та наливки на травах і ягодах.
Словом, є чим здивувати гурманів. У нашому рецепті картопляної бабки з грибами використовується терта картопля і свіжі лісові гриби. Але можна замінити й печерицями.
Інгредієнти для картопляної бабки
8 великих картоплин
300 м’ясного фаршу
300 г відварених лісових грибів
2 середні цибулини
1 морквина
сіль, перець на смак
олія для смаження.
Приготуйте ще картопляну запіканку з сосисками.
Як приготувати картопляну бабку з грибами
- Картоплю почистити та потерти на грубу тертку. Цибулю порізати дрібними кубиками, моркву потерти на грубу тертку. Усе підсмажити на олії до м’якості. Додати підсмажені овочі до тертої картоплі, посолити і перемішати.
- Відварені лісові гриби підсмажити (якщо використовуєте шампіньйони, попередньо відварювати не потрібно). Змішати підсмажені гриби з фаршем, посолити, поперчити на смак, можна додати зелень чи приправи.
- У глибоке деко або пательню налити олії, покласти половину картопляної маси, розрівняти ложкою. Викласти по усій поверхні начинку з фаршу та грибів. Зверху рівномірно накрити другою половиною тертої картоплі. Збризнути поверхню олією.
- Запікати бабку у духовці при температурі 180 градусів протягом 1 години.
- Дістати, порізати на порційні шматки. Подавати страву в гарячому вигляді зі сметаною.
Перегляньте також рецепт сирно-картопляної запіканки.
Сподобався рецепт картопляної бабки з грибами по-білоруськи? Поділіться враженнями у коментарях. Нам цікава ваша думка.