Білоруська картопляна бабка «Кучмок»

Один з варіантів рецептів білоруської картопляної бабки – цього разу з реберцями, печерицями та твердим сиром. Страва цілком самодостатня й універсальна – і на щодень підійде, і на святковому столі виглядатиме ефектно. А якщо подати «Кучмок» з грибним чи сирним соусом, то гостей просто за вуха не відтягнеш!


Інгредієнти для картопляної бабки «Кучмок»

2 кг картоплі

800 г свинячих реберець

800 г бекону

5 яєць

2 цибулини

500 г грибів

200 г твердого сиру

6 ст. ложок панірувальних сухарів

4 ст. ложки борошна

сіль, перець

зелень на смак.

 

Спробуйте ще приготувати білоруську бабку з грибами та фаршем.

Як приготувати картопляну бабку з м’ясом, печерицями та сиром

Картоплю та цибулю потерти на дрібну тертку, додати панірувальні сухарі та яйця, посолити й поперчити.

Реберця запекти в духовці.

Печериці порізати і підсмажити.

Бекон порізати скибочками.

У глибоке деко по черзі викладати: скибочки бекону, шар картоплі, м’ясо, зняте з реберець, печериці, знову шар картоплі і зверху порізаний бекон.

Поставити в розігріту духовку і запікати при температурі 180 градусів приблизно 30 хв.

Подавати з грибним або сирним соусом.

 

Радимо також прочитати рецепт картопляного рулету з фаршем.

Якщо вам сподобався рецепт білоруської картопляної бабки, напишіть про це в коментарях.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest200Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone