Апельсиновий джем із кабачків

Ніхто не здогадається, з чого приготований цей джем. Тож кажіть, що з апельсинів, бо цьогоріч добре вродили 🙂


Інгредієнти для джему з кабачків

1 кг цукру

1 кг кабачків

1 апельсин

 

Спробуйте також приготувати вишневий джем.

Як приготувати апельсиновий джем із кабачків

Кабачки порізати дрібними кубиками, скласти в каструльку і засипати цукром. Залишити на 4–5 год, щоб кабачки пустили сік (можна залишити на ніч).

Апельсин вимити, порізати довільно, видалити кісточки і перемолоти його у м’ясорубці (або подрібнити в блендері) разом з шкіркою, додати до кабачків і поставити на вогонь.

Варити на середньому вогні, періодично помішуючи, близько 1 год. Хочете дуже густий джем – трохи збільште час варіння.

Гарячим розкласти по стерильних баночках. Як охолоне, поставити їх в холодильник, там він остаточно загусне. Виходить дуже смачний, ароматний і красивий джем.

 

Приготуйте ще варення з абрикосів.

 

Вам сподобався рецепт апельсинового джему з кабачків? Будь ласка, висловіть свої враження у коментарях та поширте перепис у соцмережах для ваших численних друзів.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest1Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+4Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone