Англійський гірчичний соус

Навряд чи існує більш вдалий рецепт універсального соусу до м’яса та овочів. Приготуйте гірчичний соус по-англійськи – і ви у цьому переконаєтеся. Ароматний, густий, у міру гострий, він смакуватиме і з буденними стравами, і доповнить святковий стіл, якщо його помістити у спеціальну соусницю. Зберігайте рецепт у закладки.


Інгредієнти для соусу

2 ст. ложки гірчиці в порошку

1 ст. ложка гірчиці в зернах

200 мл густої сметани високої жирності

2 цибулини

150 мл білого вина

1 лавровий листок

2 ч. ложки цукру.

 

Спробуйте ще приготувати сирний “копчений” соус.

Як приготувати англійський гірчичний соус

Дрібно порізати цибулю, змішати її в каструльці з вином і цукром, покласти лавровий лист і поставити середній вогонь.

Варити на мінімальному вогні доти, доки обсяг вина не зменшиться вдвічі.

Додати гірчицю і сметану. Акуратно розмішайте до однорідності.

Подавати соус можна відразу, ще теплим або ж холодним, зберігаючи його в холодильнику не довше 48 годин.

 

Рекомендуємо також рецепт грецького соусу “Цацики”.

 

Якщо ви – любитель гострих приправ та пікантних соусів, якщо вам сподобався рецепт гірчичного соусу по-англійськи, будь ласка, напишіть про це у коментарях.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest7Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook44Print this pageEmail this to someone