Сирний «копчений» соус

Просто чудовий рецепт соусу для овочів – відвареної шпарагівки чи тушкованої цвітної капусти. А з макаронами іде просто на «ура». Самодостатній і повноцінний навіть без додавання м’яса чи ковбаси. А ще можете поекспериментувати з ароматними травами – лише, глядіть, обережно і потрошку, щоб не зіпсувати і без того гарний смак.


Інгредієнти для соусу

2 ст. ложки вершкового масла

150 г ковбасного сиру

2 ст. ложки борошна

1 склянка молока

1 склянка води

1 зубок часнику

сіль, перець до смаку.

 

Рекомендуємо також рецепт пивного соусу.

Як приготувати сирний соус з «копченим» смаком

Вершкове масло розтопити на сковороді на мінімальному вогні, додати борошно і обсмажити його до золотистого кольору.

Помішуючи, тонкою цівкою влити молоко, а потім воду. Кількість води можна зменшити якщо, хочете більш густий соус.

Не перестаючи помішувати, довести соус до кипіння, щоб загуснув.

Варити 2 хвилини на мінімальному вогні. Посолити, поперчити.

Натерти на дрібній тертці сир і додати його в соус.

Варити, постійно помішуючи, поки сир повністю не розчиниться і соус не стане однорідним.

 

Радимо ще переглянути підбірку із шести найкращих рецептів соусів до овочів.

 

Сподобався рецепт сирного соусу з копченим смаком? Усе вдалося? Якщо у вас виникли зауваження або кращі ідеї стосовно приготування, висловіть їх у коментарях.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest101Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone