Зробили – з’їли, або 7 десертів нашвидкуруч
Іноді так хочеться влаштувати маленьке свято, потішити себе чимось солоденьким, але часу на приготування обмаль і провозитись цілий день на кухні немає найменшого бажання. Тоді підбірка з 7 простих десертів, смачних та швидких у приготуванні, стануть вам у нагоді.
1. Швидкий тірамісу
Ingredients
200 грамів кисломолочного нежирного сиру
200 грамів пісочного печива
100 грамів сметани
50 грамів цукру
чайна ложка кави
какао
ванільний цукор
Directions
- За допомогою блендера перетерти сметану, кисломолочний сир і цукор до однорідної маси, додати ванільний цукор.
- Заварити міцну каву і вмочувати в неї печиво, а потім викладати в підготовлену ємність для десерту. Це може бути широка склянка, невеличка салатниця чи звичайна чашка.
- На дно посудини покласти шматочки печива, потім накрити сирним кремом, і знову шар печива, а потім крем.
- Какао просіяти на поверхню крему через ситечко. Тірамісу готовий.
Коротка історія тірамісу – десерту, що збуджує
2. Десерт із лаваша
Ingredients
400 грамів вареного згущеного молока
100 грамів вершкового масла
склянка горіхів
1 тонкий лаваш
Directions
- Масло потримати при кімнатній температурі, щоб воно стало м’яким.
- Горіхи подрібнити за допомогою качалки і перемішати їх зі згущеним молоком і м’яким маслом.
- Лаваш помазати отриманою масою, тугенько закрутити рулетом і помістити в холодильник на годину. Порізати шматочками і смакувати.
Рецепт рулетиків з лаваша із сирною начинкою
3. Швидке сирно-яблучне суфле
Directions
- Кисломолочний сир краще декілька разів перекрутити через м’ясорубку.
- Потерти яблуко на крупній тертці, додати сир, яйце і гарненько все вимішати.
- Підготувати формочки, які можна використовувати в мікрохвильовці.
- Викласти отриману суміш у формочку, заповнивши її до самого верху. Помістити в мікрохвильову піч на 6-7 хвилин. А можна запекти суфле в духовці.
- Готовність перевірити, натиснувши пальцем на поверхню суфле. Якщо слід залишається, отже потрібно ще трішки допекти.
Рецепт пісочного тістечка з яблучним повидлом
4. Десерт із сиру і ананасів
Ingredients
250 грамів кисломолочного сиру
по півсклянки молока, сметани і цукрової пудри
15 грамів желатину
10 грамів ванільного цукру
3 кільця консервованого ананаса
Directions
- У молоко додати желатин і залишити на деякий час щоб набух, а потім підігріти, але не доводити до кипіння. Кисломолочний сир, цукрову пудру, сметану і цукор збити до однорідної пишної маси. Повільно влити молоко з розчиненим желатином, ретельно перемішати і додати ананас, порізаний кубиками, знову вимішати.
- Отриману сирну масу викласти в невеличкі формочки, які потрібно відправити в холодильник на 4 години. Десерт можна їсти як з формочки, так і перевернути його на іншу тарілочку, прикрасити фруктами чи шоколадом.
- Для того, щоб легко дістати десерт і не пошкодити його, варто формочку вмочити у гарячу воду, а потім перевернути.
Як приготувати львівський сирник – 6 найкращих рецептів
5. Десерт з імбиром і манго
Ingredients
2 манго
3 сантиметра імбирного кореня
90 грамів цукру
стакан води
1 інжир
свіжа м’ята
Directions
- Почистити імбирний корінь і порізати тоненькими скибочками. Помістити його в каструлю з водою, додати цукор, довести до кипіння і проварити 5 хвилин.
- Зняти з вогню, додати декілька листочків м’яти і залишити на 15 хвилин, щоб сироп набрався аромату і охолонув. Потім процідити сироп.
- Манго почистити і порізати шматочками, викласти в посудину для десерту і залити імбирним сиропом, відправити в холодильник на півгодини.
- Замість манго можна використовувати персики та інші фрукти. Готовий десерт можна прикрасити листочками м’яти і порізаними шматочками інжиру.
Рецепт імбирного кексу з чорносливом
6. Низькокалорійний десерт
Ingredients
500 грамів нежирного кисломолочного сиру
100 мілілітрів молока
по 2 столові ложки меду і какао
20 грамів желатину
Directions
- Желатин залити водою і залишити на півгодини, щоб він набухнув.
- Молоко, мед, какао і желатин поставити на невеликий вогонь, постійно помішувати, та не доводити до кипіння. Зняти з вогню, додати кисломолочний сир і за допомогою блендера перемішати до однорідної маси.
- Розлити по формочках і поставити в холодильник на 4 години, а краще на цілу ніч. Десерт готовий. Прикрасити можна ягодами і фруктами.
Рецепт торта із желе “Мозаїка”
7. Карамелізовані банани
Ingredients
5 бананів
1 апельсин
50 грамів вершкового масла
2 столові ложки подрібнених горіхів
1 столова ложка рому або коньяку
3-4 столові ложки коричневого цукру,
0,5 чайної ложки меленого мускатного горіха
Directions
- У сковорідці розтопити масло, додати цукор, мускатний горіх, перемішати і тримати на середньому вогні, поки не розчиниться цукор.
- Почистити банани, розрізати їх навпіл, покласти в сковорідку до карамелі зрізом донизу. Готувати на мінімальному вогні декілька хвилин, після чого викласти на тарілку.
- В іншу сковорідку видушити сік апельсина і додати цедру, готувати на середньому вогні до стану сиропу, влити ром, вимішати і зняти з плити.
- Банани полити отриманим апельсиновим сиропом і посипати горіхами. Найкраще подавати з кульками морозива.
А які швидкі десерти готуєте ви? Будь ласка, діліться своїм солодким досвідом у коментарях і з друзями в соціальних мережах.