08.02.2016

Зробили – з’їли, або 7 десертів нашвидкуруч

Іноді так хочеться влаштувати маленьке свято, потішити себе чимось солоденьким, але часу на приготування обмаль і провозитись цілий день на кухні немає найменшого бажання. Тоді підбірка з 7 простих десертів, смачних та швидких у приготуванні, стануть вам у нагоді.


1. Швидкий тірамісу

Інгредієнти

  • 200 грамів кисломолочного нежирного сиру

  • 200 грамів пісочного печива

  • 100 грамів сметани

  • 50 грамів цукру

  • чайна ложка кави

  • какао

  • ванільний цукор

Приготування

  • За допомогою блендера перетерти сметану, кисломолочний сир і цукор до однорідної маси, додати ванільний цукор.
  • Заварити міцну каву і вмочувати в неї печиво, а потім викладати в підготовлену ємність для десерту. Це може бути широка склянка, невеличка салатниця чи звичайна чашка.
  • На дно посудини покласти шматочки печива, потім накрити сирним кремом, і знову шар печива, а потім крем.
  • Какао просіяти на поверхню крему через ситечко. Тірамісу готовий.
тірамісу на швидку руку

Коротка історія тірамісу – десерту, що збуджує

2. Десерт із лаваша

Інгредієнти

  • 400 грамів вареного згущеного молока

  • 100 грамів вершкового масла

  • склянка горіхів

  • 1 тонкий лаваш

Приготування

  • Масло потримати при кімнатній температурі, щоб воно стало м’яким.
  • Горіхи подрібнити за допомогою качалки і перемішати їх зі згущеним молоком і м’яким маслом.
  • Лаваш помазати отриманою масою, тугенько закрутити рулетом і помістити в холодильник на годину. Порізати шматочками і смакувати.
лаваш зі згущеним молоком

Рецепт рулетиків з лаваша із сирною начинкою

3. Швидке сирно-яблучне суфле

Інгредієнти

  • 200 грамів кисломолочного сиру

  • яйце

  • яблуко

  • за бажанням родзинки

Приготування

  • Кисломолочний сир краще декілька разів перекрутити через м’ясорубку.
  • Потерти яблуко на крупній тертці, додати сир, яйце і гарненько все вимішати.
  • Підготувати формочки, які можна використовувати в мікрохвильовці.
  • Викласти отриману суміш у формочку, заповнивши її до самого верху. Помістити в мікрохвильову піч на 6-7 хвилин. А можна запекти суфле в духовці.
  • Готовність перевірити, натиснувши пальцем на поверхню суфле. Якщо слід залишається, отже потрібно ще трішки допекти.
швидке суфле

Рецепт пісочного тістечка з яблучним повидлом

4. Десерт із сиру і ананасів

Інгредієнти

  • 250 грамів кисломолочного сиру

  • по півсклянки молока, сметани і цукрової пудри

  • 15 грамів желатину

  • 10 грамів ванільного цукру

  • 3 кільця консервованого ананаса

Приготування

  • У молоко додати желатин і залишити на деякий час щоб набух, а потім підігріти, але не доводити до кипіння. Кисломолочний сир, цукрову пудру, сметану і цукор збити до однорідної пишної маси. Повільно влити молоко з розчиненим желатином, ретельно перемішати і додати ананас, порізаний кубиками, знову вимішати.
  • Отриману сирну масу викласти в невеличкі формочки, які потрібно відправити в холодильник на 4 години. Десерт можна їсти як з формочки, так і перевернути його на іншу тарілочку, прикрасити фруктами чи шоколадом.
  • Для того, щоб легко дістати десерт і не пошкодити його, варто формочку вмочити у гарячу воду, а потім перевернути.
суфле з ананасом

Як приготувати львівський сирник – 6 найкращих рецептів

5. Десерт з імбиром і манго

Інгредієнти

  • 2 манго

  • 3 сантиметра імбирного кореня

  • 90 грамів цукру

  • стакан води

  • 1 інжир

  • свіжа м’ята

Приготування

  • Почистити імбирний корінь і порізати тоненькими скибочками. Помістити його в каструлю з водою, додати цукор, довести до кипіння і проварити 5 хвилин.
  • Зняти з вогню, додати декілька листочків м’яти і залишити на 15 хвилин, щоб сироп набрався аромату і охолонув. Потім процідити сироп.
  • Манго почистити і порізати шматочками, викласти в посудину для десерту і залити імбирним сиропом, відправити в холодильник на півгодини.
  • Замість манго можна використовувати персики та інші фрукти. Готовий десерт можна прикрасити листочками м’яти і порізаними шматочками інжиру.
манго

Рецепт імбирного кексу з чорносливом

6. Низькокалорійний десерт

Інгредієнти

  • 500 грамів нежирного кисломолочного сиру

  • 100 мілілітрів молока

  • по 2 столові ложки меду і какао

  • 20 грамів желатину

Приготування

  • Желатин залити водою і залишити на півгодини, щоб він набухнув.
  • Молоко, мед, какао і желатин поставити на невеликий вогонь, постійно помішувати, та не доводити до кипіння. Зняти з вогню, додати кисломолочний сир і за допомогою блендера перемішати до однорідної маси.
  • Розлити по формочках і поставити в холодильник на 4 години, а краще на цілу ніч. Десерт готовий. Прикрасити можна ягодами і фруктами.
низькокалорійний десерт

Рецепт торта із желе “Мозаїка”

7. Карамелізовані банани

Інгредієнти

  • 5 бананів

  • 1 апельсин

  • 50 грамів вершкового масла

  • 2 столові ложки подрібнених горіхів

  • 1 столова ложка рому або коньяку

  • 3-4 столові ложки коричневого цукру,

  • 0,5 чайної ложки меленого мускатного горіха

Приготування

  • У сковорідці розтопити масло, додати цукор, мускатний горіх, перемішати і тримати на середньому вогні, поки не розчиниться цукор.
  • Почистити банани, розрізати їх навпіл, покласти в сковорідку до карамелі зрізом донизу. Готувати на мінімальному вогні декілька хвилин, після чого викласти на тарілку.
  • В іншу сковорідку видушити сік апельсина і додати цедру, готувати на середньому вогні до стану сиропу, влити ром, вимішати і зняти з плити.
  • Банани полити отриманим апельсиновим сиропом і посипати горіхами. Найкраще подавати з кульками морозива.
карамелізований банан

12 ричин щодня їсти банани 

А які швидкі десерти готуєте ви? Будь ласка, діліться своїм солодким досвідом у коментарях і з друзями в соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.