Пісочне тістечко з яблучним повидлом
Розсипчасте ніжне тістечко за цим рецептом готується легко і швидко, адже для начинки не потрібно спеціально збивати якийсь особливий крем, а досить мати у холодильнику яблучне повидло. Тісто ж – класичне пісочне.
Інгредієнти для пісочного тістечка
300 грамів вершкового масла
3 столові ложки сметани
2 яйця
0,5 чайної ложки соди, погашеної оцтом
1 склянка цукру
ванілін
яблучне повидло
Можна ще спробувати рецепт тістечок «Корзинка».
Як приготувати тістечко з яблучним повидлом
- Масло кімнатної температури розтерти з борошном на крихти.
- Цукор збити з яйцями, сметаною, додати погашену оцтом соду.
- Рідку суміш вилити у борошняно-масляну і, досипаючи потроху ще борошна, замісити тісто. Воно має не липнути до рук і не бути дуже густим.
- Розділити його на дві частини, кожну з яких розкачати завтовшки півсантиметра, і спекти 2 коржі.
- Пекти при температурі 200 градусів до легкого зарум’янення. Важливо не перепекти, щоб потім коржі не розсипалися.
- Спечені коржі покласти один на другий і акуратно обрізати краї. Обрізки згодяться для посипання тістечок.
- Один з коржів намастити повидлом, покласти наверх другий, знову намастити і посипати крихтами.
- Через декілька годин порізати на тістечка.
Дізнайтеся також, як приготувати пісочне печиво.
Поширте рецепт пісочного тістечка з яблучним повидлом серед своїх друзів у соцмережах.