18.10.2015

Пісочне тістечко з яблучним повидлом

Розсипчасте ніжне тістечко за цим рецептом готується легко і швидко, адже для начинки не потрібно спеціально збивати якийсь особливий крем, а досить мати у холодильнику яблучне повидло. Тісто ж – класичне пісочне.

Інгредієнти для пісочного тістечка

  • 300 грамів вершкового масла

  • 3 столові ложки сметани

  • 2 яйця

  • 0,5 чайної ложки соди, погашеної оцтом

  • 1 склянка цукру

  • борошно

  • ванілін

  • яблучне повидло

Можна ще спробувати рецепт тістечок «Корзинка».

Як приготувати тістечко з яблучним повидлом

  • Масло кімнатної температури розтерти з борошном на крихти.
     
  • Цукор збити з яйцями, сметаною, додати погашену оцтом соду.
  • Рідку суміш вилити у борошняно-масляну і, досипаючи потроху ще борошна, замісити тісто. Воно має не липнути до рук і не бути дуже густим.
  • Розділити його на дві частини, кожну з яких розкачати завтовшки півсантиметра, і спекти 2 коржі.
  • Пекти при температурі 200 градусів до легкого зарум’янення. Важливо не перепекти, щоб потім коржі не розсипалися.
  • Спечені коржі покласти один на другий і акуратно обрізати краї. Обрізки згодяться для посипання тістечок.
  • Один з коржів намастити повидлом, покласти наверх другий, знову намастити і посипати крихтами.
  • Через декілька годин порізати на тістечка.

Дізнайтеся також, як приготувати пісочне печиво.

Поширте рецепт пісочного тістечка з яблучним повидлом серед своїх друзів у соцмережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.