22.05.2015

Торт із желе «Мозаїка»

Цей рецепт – широке поле для вашої творчості. Адже сюди можна вносити свої корективи. Скажімо, замість того, щоб випікати корж, можна купити готове печиво. Крім того, усе, що ви любите, а в рецепті немає, – горіхи, родзинки, мак, шоколад, – ви можете спокійно додавати. Втім, спечений за цим рецептом, торт вийде неймовірно смачним.

Інгредієнти для торта

  • Для тіста:
  • 3 яйця

  • 4 столові ложки цукру

  • 4 столові ложки борошна

  • 0,5 чайної ложки розпушувача

  • Для крема:
  • 700 грамів нежирної сметани

  • 1,5 склянки цукру

  • 40 грамів желатину

  • А також:
  • різнокольорове желе

  • 300 грамів фруктів (банани, апельсини, яблука, ківі тощо)

Можете також приготувати торт «Вишневе задоволення».

Як приготувати желейний торт

  • Спочатку печемо коржі. Білки відділяємо від жовтків. Білки збити у круту піну, поступово, збиваючи далі, всипати цукор, додати жовтки. Борошно розмішати із розпушувачем і теж з’єднати з рештою інгредієнтів.
  • Спекти корж. Коли охолоне, порізати його невеликими шматочками.
  • Заздалегідь приготувати желе. Найпростіше купити магазинне. Можна узяти 2 кольори або більше. Втім загальна його кількість для торта має бути як із 2-х пачок приготовленого желе.
  • Желе, фрукти теж порізати шматочками і розмішати із коржем.
  • Сметану збити з цукром, влити розведений у 100 грамах води желатин, швидко перемішати. Тоді крем влити у посудину з тістом і желе. Знову все швидко розмішати і перекласти у посудину, в якій воно застигатиме. Посудину підготуйте заздалегідь. Врахуйте, що майбутній торт матиме її форму у перевернутому вигляді.
  • Коли торт побуде не менше години у холодильнику, можна його вийняти. У великій каструлі нагрійте води і туди помістіть форму з тортом на орієнтовно на 30 секунд. Після цього торт перекиньте на тарілку. Якщо не відстає від дна форми, потримайте у воді ще трохи. Але не надто довго, бо крем розтане і потече.
  • Прикрасьте на свій смак.

Радимо рецепт шоколадного торта з безе.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.