Торт із желе «Мозаїка»
Цей рецепт – широке поле для вашої творчості. Адже сюди можна вносити свої корективи. Скажімо, замість того, щоб випікати корж, можна купити готове печиво. Крім того, усе, що ви любите, а в рецепті немає, – горіхи, родзинки, мак, шоколад, – ви можете спокійно додавати. Втім, спечений за цим рецептом, торт вийде неймовірно смачним.
Інгредієнти для торта
Можете також приготувати торт «Вишневе задоволення».
Як приготувати желейний торт
- Спочатку печемо коржі. Білки відділяємо від жовтків. Білки збити у круту піну, поступово, збиваючи далі, всипати цукор, додати жовтки. Борошно розмішати із розпушувачем і теж з’єднати з рештою інгредієнтів.
- Спекти корж. Коли охолоне, порізати його невеликими шматочками.
- Заздалегідь приготувати желе. Найпростіше купити магазинне. Можна узяти 2 кольори або більше. Втім загальна його кількість для торта має бути як із 2-х пачок приготовленого желе.
- Желе, фрукти теж порізати шматочками і розмішати із коржем.
- Сметану збити з цукром, влити розведений у 100 грамах води желатин, швидко перемішати. Тоді крем влити у посудину з тістом і желе. Знову все швидко розмішати і перекласти у посудину, в якій воно застигатиме. Посудину підготуйте заздалегідь. Врахуйте, що майбутній торт матиме її форму у перевернутому вигляді.
- Коли торт побуде не менше години у холодильнику, можна його вийняти. У великій каструлі нагрійте води і туди помістіть форму з тортом на орієнтовно на 30 секунд. Після цього торт перекиньте на тарілку. Якщо не відстає від дна форми, потримайте у воді ще трохи. Але не надто довго, бо крем розтане і потече.
- Прикрасьте на свій смак.
Радимо рецепт шоколадного торта з безе.