Пісний імбирний кекс із чорносливом
Пісна випічка не тільки може, а й мусить бути смачною та корисною. І рецепт імбирного кексу з чорносливом – саме те, що потрібно для такого випадку. Ароматне, пухке солодке тісто, легка приємна кислинка сухофрукту, прянощі чудово поєднуються одне з одним та особливо смакують із трав’яним чаєм.
Інгредієнти для пісного кексу
200 г борошна
50 г чорносливу
2 ч. ложки меленого імбиру
1,5 ч. ложки меленої кориці
50 г ядер волоських горіхів (на бажання)
75 г цукру
3 ст. ложки рідкого меду (якщо густий – розтопити на водяній бані)
150 мл міцного чорного чаю
75 мл соняшникової олії
1 ч. ложка соди
цукрова пудра для посипання.
Рекомендуємо ще рецепт пісного кексу “Зимова вишня”.
Як приготувати пісний імбирний кекс
- Заварити міцний чай, охолодити до кімнатної температури.
- Змішати мед, олію, цукор. Поставити суміш на мінімальний вогонь, постійно помішувати до повного розчинення цукру і меду.
- Зняти масу з вогню, трішки остудити. Додати чай, соду – суміш повинна побіліти, спіниться і збільшитися в об’ємі.
- Додати імбир, спеції, ретельно перемішати.
- Просіяти борошно, додати його в рідку масу, ретельно вимішати.
- Чорнослив порізати, обсипати його борошном і додати в тісто.
- Ще раз ретельно перемішати – тісто має бути консистенції негустої сметани.
- Прямокутну форму для кекса змастити олією. Якщо силіконова – змащувати не потрібно.
- Вилити тісто у форму і випікати у розігрітій до 160 градусів духовці близько 1 години. Готовність перевірити дерев’яною паличкою.
- Готовий кекс остудити у формі. Дістати, посипати цукровою пудрою, порізати на порційні шматочки і подати.
Спробуйте також приготувати різдвяне імбирне печиво.
Посмакував вам рецепт пісного імбирного кексу із чорносливом? Поділіться своїми враженнями від його приготування у коментарях.