Турецька піца з болгарським перцем і фаршем
«Піде» – страва турецької кухні, яка за своїми складниками дуже схожа на піцу. Однак турецьку піцу готують не круглою, а у вигляді човника з соковитою начинкою посередині. Традиційна страва турецького фаст-фуду. Пропонуємо вам рецепт як приготувати турецьку піцу на українській кухні. Смачного!
Інгредієнти для піци
- Тісто:
півсклянки теплої води
2 курячих яйця
11 грамів сухих дріжджів
80 мілілітрів олії
2 столові ложки натурального йогурту
2 чайні ложки цукру
- Начинка:
500 грамів м’ясного фаршу
100 грамів твердого сиру
3 болгарські зелені перці
2 цибулини
2 помідори
1 болгарський перець
1 куряче яйце
3 зубці часнику
1 столова ложка томатної пасти
перець гострий
паприка
перець чилі
сіль.
Рекомендуємо також рецепт піци на сковороді за 5 хвилин.
Як приготувати турецьку піцу «Піде»
- Приготувати тісто. У миску влити півсклянки води, додати 2 яйця, 2 столові ложки йогурту, 80 мілілітрів олії, дріжджі, 2 чайні ложки цукру, дрібку солі і все гарненько збити.
- Поступово додавати борошно і замісити тісто, щоб воно було м’яким, а не збитим. Покласти його в миску і залишити на деякий час, щоб постояло.
- Приготувати начинку. Цибулю порізати і підсмажити до прозорості на сковорідці з додаванням олії і маленького шматочка вершкового масла.
- Додати до цибулі фарш, потім порізаний кубиками болгарський перець, подрібнений часник, томатну пасту, сіль, мелений перець і все гарно вимішати.
- Помідори почистити від шкірки, порізати невеличкими кубиками і додати в сковорідку, перемішати і залишити на невеликому вогні, щоб трішки протушкувались.
- Петрушку подрібнити і додати до фаршу перед зніманням з вогню. Ретельно вимішати і залишити на деякий час, щоб маса охолонула. Фарш для піци готовий.
- Підготувати деко, на якому буде випікатись турецька піца: застелити папером для випічки та змастити будь-яким жиром.
- Тісто розділити на 8 рівних частин і розкачати їх до овальної форми. На середину викласти фарш і по краях тісто завернути, надавши форму вузького човника.
- Посипати потертим на крупній тертці сиром і за бажанням змазати краї збитим яйцем.
- Пекти, поки не стануть рум’яними, у розігрітій духовці при температурі 250º.
Спробуйте ще приготувати піцу на кефірному тісті.
Готуйте і діліться враженнями в коментарях. Не забувайте ділитьсь рецептом турецької піци з друзями у соціальних мережах.