Турецька піца з болгарським перцем і фаршем

«Піде» – страва турецької кухні, яка за своїми складниками дуже схожа на піцу. Однак турецьку піцу готують не круглою, а у вигляді човника з соковитою начинкою посередині. Традиційна страва турецького фаст-фуду. Пропонуємо вам рецепт як приготувати турецьку піцу на українській кухні. Смачного!

Інгредієнти для піци

  • Тісто:
  • півсклянки теплої води

  • 2 курячих яйця

  • 11 грамів сухих дріжджів

  • 80 мілілітрів олії

  • 2 столові ложки натурального йогурту

  • 2 чайні ложки цукру

  • сіль

  • борошно.

  • Начинка:
  • 500 грамів м’ясного фаршу

  • 100 грамів твердого сиру

  • 3 болгарські зелені перці

  • 2 цибулини

  • 2 помідори

  • 1 болгарський перець

  • 1 куряче яйце

  • 3 зубці часнику

  • 1 столова ложка томатної пасти

  • перець гострий

  • паприка

  • перець чилі

  • сіль.

Рекомендуємо також рецепт піци на сковороді за 5 хвилин.

Як приготувати турецьку піцу «Піде»

  • Приготувати тісто. У миску влити півсклянки води, додати 2 яйця, 2 столові ложки йогурту, 80 мілілітрів олії, дріжджі, 2 чайні ложки цукру, дрібку солі і все гарненько збити.
  • Поступово додавати борошно і замісити тісто, щоб воно було м’яким, а не збитим. Покласти його в миску і залишити на деякий час, щоб постояло.
  • Приготувати начинку. Цибулю порізати і підсмажити до прозорості на сковорідці з додаванням олії і маленького шматочка вершкового масла.
  • Додати до цибулі фарш, потім порізаний кубиками болгарський перець, подрібнений часник, томатну пасту, сіль, мелений перець і все гарно вимішати.
  • Помідори почистити від шкірки, порізати невеличкими кубиками і додати в сковорідку, перемішати і залишити на невеликому вогні, щоб трішки протушкувались.
  • Петрушку подрібнити і додати до фаршу перед зніманням з вогню. Ретельно вимішати і залишити на деякий час, щоб маса охолонула. Фарш для піци готовий.
  • Підготувати деко, на якому буде випікатись турецька піца: застелити папером для випічки та змастити будь-яким жиром.
  • Тісто розділити на 8 рівних частин і розкачати їх до овальної форми. На середину викласти фарш і по краях тісто завернути, надавши форму вузького човника.
  • Посипати потертим на крупній тертці сиром і за бажанням змазати краї збитим яйцем.
  • Пекти, поки не стануть рум’яними, у розігрітій духовці при температурі 250º.

Спробуйте ще приготувати піцу на кефірному тісті.

Готуйте і діліться враженнями в коментарях. Не забувайте ділитьсь рецептом турецької піци з друзями у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора