26.08.2015

Золотисті картопляні кульки

Чудовий варіант гарніру із картопляного пюре. Звісно, зловживати ним не варто – смажене ж. Але якщо ви приготуєте такі кульки, коли у дім прийдуть гості, – ваші кулінарні здібності будуть поціновані гідно.

Інгредієнти для страви

  • 1 кілограм картоплі

  • 80 грамів вершкового масла

  • 2 яйця

  • борошно для панірування

  • сіль

  • чорний мелений перець

  • олія для смаження

Спробуйте ще приготувати картопляні палички з сиром.

Як приготувати картопляні кульки

  • Картоплю слід почистити і відварити у підсоленій воді до напівготовності.
  • Злити воду і ретельно розтерти картоплю до стану пюре.
  • Влити розтоплене вершкове масло, додати яйця, поперчити.
  • При цьому масу швидко розтирати дерев’яним товкачиком.
  • Із теплої суміші формувати кульки, панірувати їх у борошні і смажити у великій кількості олії у глибокій сковороді чи каструлі.
  • Подавати як гарнір.

Радимо також рецепт картопляних кошичків.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.