Картопляні кошики з начинкою

Поділитись публікацією:

Робити такі кошики – одне задоволення. Досить уявити себе кондитером, і банальне картопляне пюре зі смаженими грибами стане чимось по-святковому особливим.

Інгредієнти для кошиків

  • Для начинки:
  • 200 г грибів

  • 100 г шинки (на бажання)

  • 1 цибулина

  • 2 ст. ложки сметани

  • олія для смаження

  • Для кошиків:
  • 500 г картоплі

  • 70 г сиру

  • 50 г масла

  • 4 жовтки

  • сіль, перець

Як приготувати картопляні кошики

  • Картоплю почистити, нарізати кубиками і відварити у підсоленій воді.
  • Поки відварюється картопля, приготувати начинку: гриби обсмажити на маслі, додати сметану.
  • Шинку та цибулю порізати кубиками, додати до грибів, посолити, поперчити, обсмажити все разом.
  • Готову картоплю потовкти на пюре, додати масло, жовтки і дрібно натертий сир, збити блендером або міксером.
  • За допомогою кондитерської торбинки видавити картопляне пюре кружечками на папір для випікання, змастити жовтком.
  • Запікати за температури 180 градусів. Коли кошики підрум’яняться, заповнити їх начинкою, посипати натертим сиром і знову поставити в духовку на 15 хв.
Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...