15.09.2016

Запіканка з баклажанами і фаршем під соусом «Бешамель»

Поки баклажани, так би мовити, на городі, обов’язково приготуйте цю смачну запіканку. Вона дуже ароматна, легка і ситна. Запечені баклажани надають страві надзвичайного смаку і аромату, фарш, насичений соусом, виходить соковитим і ніжним. А розплавлений твердий сир – завершує цю досконалу смакову палітру.

Інгредієнти

Споруйте також приготувати запіканку з фаршем у лаваші 

Приготування

  • Баклажани помити, порізати кубиками, посолити, лишити на 30 хвилин, після чого промити в холодній воді.
  • Цибулю і зелень дрібно порізати.
  • З помідорів зняти шкірку, розтовкти блендером.
  • Цибулю обсмажити на олії.
  • Додати фарш, посолити, поперчити, просмажити хвилин 15.
  • Обсмажити на олії баклажани, посолити, поперчити.
  • Додати помідори, смажити ще 5 хвилин.
  • Додати зелень, перемішати, зняти з вогню.
  • Приготувати соус: масло розтопити, додати борошно, трішки обсмажити.
  • Додати молоко, посолити, поперчити, перемішати.
  • Як тільки соус загусне, зняти його з вогню.
  • Сир потерти на дрібній тертці.
  • В форму для запікання викласти фарш, додати соус.
  • Викласти баклажани, присипати сиром.
  • Запікати при температурі 180 градусів 25 хвилин.

Рекомендуємо ще рецепт запіканки з куркою і грибами

Якщо вам сподобався рецепт запіканки з баклажанами і фаршем під соусои “Бешамель”, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.