Запіканка з баклажанами і фаршем під соусом «Бешамель»
Поки баклажани, так би мовити, на городі, обов’язково приготуйте цю смачну запіканку. Вона дуже ароматна, легка і ситна. Запечені баклажани надають страві надзвичайного смаку і аромату, фарш, насичений соусом, виходить соковитим і ніжним. А розплавлений твердий сир – завершує цю досконалу смакову палітру.
Ingredients
500 г баклажанів
500 г фаршу
500 г помідорів
200 г цибулі
200 г твердого сиру
олія, сіль, перець, зелень
- Для соусу
250 г молока
30 г вершкового масла
30 г борошна
Споруйте також приготувати запіканку з фаршем у лаваші
Directions
- Баклажани помити, порізати кубиками, посолити, лишити на 30 хвилин, після чого промити в холодній воді.
- Цибулю і зелень дрібно порізати.
- З помідорів зняти шкірку, розтовкти блендером.
- Цибулю обсмажити на олії.
- Додати фарш, посолити, поперчити, просмажити хвилин 15.
- Обсмажити на олії баклажани, посолити, поперчити.
- Додати помідори, смажити ще 5 хвилин.
- Додати зелень, перемішати, зняти з вогню.
- Приготувати соус: масло розтопити, додати борошно, трішки обсмажити.
- Додати молоко, посолити, поперчити, перемішати.
- Як тільки соус загусне, зняти його з вогню.
- Сир потерти на дрібній тертці.
- В форму для запікання викласти фарш, додати соус.
- Викласти баклажани, присипати сиром.
- Запікати при температурі 180 градусів 25 хвилин.
Рекомендуємо ще рецепт запіканки з куркою і грибами
Якщо вам сподобався рецепт запіканки з баклажанами і фаршем під соусои “Бешамель”, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.