Шоколадно-лимонний пиріг

Розсипчастий шоколадний корж з легкою гірчинкою та ніжна ароматна лимонна начинка ідеально поєднуються між собою. Випічка виходить не надто солодкою, тому чудово підходить для швидкого перекусу. Та особливо смакує з гарячою кавою.

Ingredients

  • 1 яйце

  • 50 г цукру

  • 70 г вершкового масла

  • 20 г какао

  • 30 г мигдалю

  • 100-150 г борошна

  • Для начинки
  • 4 яйця

  • 1 жовток

  • 150 г цукру

  • 150 мл вершків 33-35 % жирності

  • 2 лимона

  • трішки шоколаду.

Спробуйте також приготувати шоколадний брауні з сиром 

Directions

  • Яйце збити з цукром, додати масло, перемішати.
  • Мигдаль збити в блендері, додати в суміш.
  • Додати какао, перемішати, додати борошно і замісити тісто.
  • В змащену олією форму для запікання викласти тісто, розрівняти, зробити бортики.
  • Накрити харчовою плівкою і поставити на 30 хвилин в холодильник.
  • Плівку зняти, а на тісто покласти папір для випікання.
  • Насипати фасолі чи гороху, для того, щоб тісто не піднялося і краще пропеклося.
  • Поставити в розігріту на 180 градусів духовку на 15 хвилин.
  • Шкурку лимона потерти на тертці, з м’якоті вижати сік, всього потрібно 100 мл соку.
  • Яйця і жовток збити з цукром, додати вершки.
  • Додати цедру і сік лимона, змішати.
  • Вилити начинку на корж (папір з фасолею чи горохом викинути), поставити в духовку і випікати ще 45 хвилин.
  • Коли пиріг схолоне, посипати його тертим шоколадом.

Рекомендуємо ще рецепт французького лимонного кексу.
Якщо вам сподобався рецепт шоколадно-лимонного пирога, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора