Розсипчастий шоколадний корж з легкою гірчинкою та ніжна ароматна лимонна начинка ідеально поєднуються між собою. Випічка виходить не надто солодкою, тому чудово підходить для швидкого перекусу. Та особливо смакує з гарячою кавою.
Інгредієнти для пирога
1 яйце
50 г цукру
70 г вершкового масла
20 г какао
30 г мигдалю
100-150 г борошна
Для начинки:
4 яйця
1 жовток
150 г цукру
150 мл вершків 33-35 % жирності
2 лимона
трішки шоколаду.
Спробуйте також приготувати шоколадний брауні з сиром
Як приготувати шоколадно-лимонний пиріг
Яйце збити з цукром, додати масло, перемішати.
Мигдаль збити в блендері, додати в суміш.
Додати какао, перемішати, додати борошно і замісити тісто.
В змащену олією форму для запікання викласти тісто, розрівняти, зробити бортики.
Накрити харчовою плівкою і поставити на 30 хвилин в холодильник.
Плівку зняти, а на тісто покласти папір для випікання.
Насипати фасолі чи гороху, для того, щоб тісто не піднялося і краще пропеклося.
Поставити в розігріту на 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Шкурку лимона потерти на тертці, з м’якоті вижати сік, всього потрібно 100 мл соку.
Яйця і жовток збити з цукром, додати вершки.
Додати цедру і сік лимона, змішати.
Вилити начинку на корж (папір з фасолею чи горохом викинути), поставити в духовку і випікати ще 45 хвилин.
Коли пиріг схолоне, посипати його тертим шоколадом.
Рекомендуємо ще рецепт французького лимонного кексу.