Єгипетський пиріг із заварним кремом

Просто суперовий рецепт оригінальної випічки. Незвичне поєднання солоного тіста і солодкої начинки робить цей пиріг надзвичайно смачним. Тісто виходить листковим, надзвичайно ніжним, а з начинкою з заварного крему, яка є дещо рідшою, ніж класичний заварний крем, так і тане в роті. Неземна насолода.

Ingredients

  • Для тіста
  • 1 скл. молока

  • ½ ч. ложки сухих дріжджів

  • 1 яйце

  • 3-4 скл. борошна

  • 200 г масла

  • третина чайної ложки солі

  • Для крему
  • 1 яйце

  • 1 скл. цукру

  • 3 ст. ложки крохмалю

  • 2 скл. молока.

  • ванілін

Спробуйте також приготувати шоколадно-лимонний пиріг

Directions

  • Крем: яйце розтерти з цукром і крохмалем, розвести теплим молоком, поставити на невеликий вогонь, і постійно помішуючи, довести до кипіння.
  • В теплому молоці розвести дріжджі, додати яйце, сіль, борошно, замісити м’яке тісто.
  • Розділити його на 2 частини. Кожну з них тонко розкачати і змазати м’яким (не розтопленим) маслом.
  • Загорнути пласти тіста в рулети, а кожен рулет згорнути «равликом».
  • Загорнути обидва «равлика» в харчову плівку і відправити на 3-4 години в холодильник.
  • Дістати тісто, розкатами окремо обидва шматки товщиною в 2-3 міліметри.
  • Один викласти на вистелену папером для випікання форму, викласти крем і накрити іншим шматком тіста.
  • Верхній має бути трішки більшим, ніж нижній, його краї потрібно загорнути вниз під нижній шар тіста.
  • Верх проколоти зубочисткою у багатьох місцях, змастити збитим з молоком яйцем.
  • Поставити у розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Пекти до зарум’янення.
  • Коли охолоне, посипати цукровою пудрою.

Рекомендуємо також рецепт “Божевільного” пирога.

Якщо вам сподобався рецепт єгипетського пирога з заварним кремом, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора