Просто суперовий рецепт оригінальної випічки. Незвичне поєднання солоного тіста і солодкої начинки робить цей пиріг надзвичайно смачним. Тісто виходить листковим, надзвичайно ніжним, а з начинкою з заварного крему, яка є дещо рідшою, ніж класичний заварний крем, так і тане в роті. Неземна насолода
Інгредієнти для пирога з заварним кремом
1 скл. молока
½ ч. ложки сухих дріжджів
1 яйце
3-4 скл. борошна
200 г масла
третина чайної ложки солі
Для крему:
1 яйце
1 скл. цукру
3 ст. ложки крохмалю
2 скл. молока.
ванілін
Спробуйте також приготувати шоколадно-лимонний пиріг
Як приготувати єгипетський пиріг
Крем: яйце розтерти з цукром і крохмалем, розвести теплим молоком, поставити на невеликий вогонь, і постійно помішуючи, довести до кипіння.
В теплому молоці розвести дріжджі, додати яйце, сіль, борошно, замісити м’яке тісто.
Розділити його на 2 частини.
Кожну з них тонко розкачати і змазати м’яким (не розтопленим) маслом.
Загорнути пласти тіста в рулети, а кожен рулет згорнути «равликом».
Загорнути обидва «равлика» в харчову плівку і відправити на 3-4 години в холодильник.
Дістати тісто, розкатами окремо обидва шматки товщиною в 2-3 міліметри.
Один викласти на вистелену папером для випікання форму, викласти крем і накрити іншим шматком тіста.
Верхній має бути трішки більшим, ніж нижній, його краї потрібно загорнути вниз під нижній шар тіста.
Верх проколоти зубочисткою у багатьох місцях, змастити збитим з молоком яйцем.
Поставити у розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Пекти до зарум’янення.
Коли охолоне, посипати цукровою пудрою.
Рекомендуємо також рецепт “Божевільного” пирога.
Якщо вам сподобався рецепт єгипетського пирога з заварним кремом, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.