Єгипетський пиріг із заварним кремом
Просто суперовий рецепт оригінальної випічки. Незвичне поєднання солоного тіста і солодкої начинки робить цей пиріг надзвичайно смачним. Тісто виходить листковим, надзвичайно ніжним, а з начинкою з заварного крему, яка є дещо рідшою, ніж класичний заварний крем, так і тане в роті. Неземна насолода.
Ingredients
Спробуйте також приготувати шоколадно-лимонний пиріг
Directions
- Крем: яйце розтерти з цукром і крохмалем, розвести теплим молоком, поставити на невеликий вогонь, і постійно помішуючи, довести до кипіння.
- В теплому молоці розвести дріжджі, додати яйце, сіль, борошно, замісити м’яке тісто.
- Розділити його на 2 частини. Кожну з них тонко розкачати і змазати м’яким (не розтопленим) маслом.
- Загорнути пласти тіста в рулети, а кожен рулет згорнути «равликом».
- Загорнути обидва «равлика» в харчову плівку і відправити на 3-4 години в холодильник.
- Дістати тісто, розкатами окремо обидва шматки товщиною в 2-3 міліметри.
- Один викласти на вистелену папером для випікання форму, викласти крем і накрити іншим шматком тіста.
- Верхній має бути трішки більшим, ніж нижній, його краї потрібно загорнути вниз під нижній шар тіста.
- Верх проколоти зубочисткою у багатьох місцях, змастити збитим з молоком яйцем.
- Поставити у розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Пекти до зарум’янення.
- Коли охолоне, посипати цукровою пудрою.
Рекомендуємо також рецепт “Божевільного” пирога.
Якщо вам сподобався рецепт єгипетського пирога з заварним кремом, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.