Шоколадний торт з виноградом
Легкий і смачненький тортик з виноградом. Шоколадні коржі повністю насичуються сметанним кремом, а виноград в цьому поєднанні відіграє важливу роль – надає особливого, цікавого смаку і робить випічку гарною і спокусливою.
Ingredients
- Для тіста
250 г шоколаду
3 ч. ложки кави
200 г вершкового масла
200 г цукру
4 яйця
2 ч. ложки ванільного цукру
3,5 скл. борошна
3 ч. ложки розпушувача
жир
- Для крему
500 г сметани
1 скл. цукру
2 п. згущувача
Спробуйте також приготувати торт “Наполеон” з кисломолочним сиром
Directions
- Шоколад подрібнити.
- Каву розчинити в 200 мл кип’ятку, додати шоколад, поставити на невеликий вогонь.
- Варити, постійно помішуючи, доки шоколад розтопиться. Охолодити.
- М’яке масло розтерти з цукром і ванільним цукром, додати яйця, збити.
- З’єднати обидві суміші, перемішати.
- Додати борошно, розпушувач і замісити не густе тісто.
- Тісто розділити на 3 частини, викласти кожну на змащене жиром деко, розрівняти ложкою.
- Кожен корж випікати приблизно 20 хвилин при температурі 180 градусів.
- Сметану збити з цукром і згущувачем.
- Виноград вимити, розрізати кожну ягідку навпіл.
- Коржі змастити кремом, перекласти половинками винограду. На верх торта також викласти виноград.
Рекомендуємо ще рецепт пісного фруктового торта
Якщо вам сподобався рецепт шоколадного торта з виноградом, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.